Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αγοράστε μπάρες χρυσού μέσω FinTech και BitGold

Αν σαν γοητεύει ο χρυσός ή αν τον βλέπετε σαν το ασφαλέστερο μέσο επένδυσης και αποταμίευσης των χρημάτων σας σε δύσκολους καιρούς πλέον υπάρχει λύση και για αυτό μέσω FinTech φυσικά!

H εταιρεία πίσω από την υπηρεσία BitGold είναι η Καναδική GoldMoney, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο, η οποία ασχολείται με επενδύσεις σε μπάρες χρυσού απο το 2001. Αυτό που έκανε είναι ότι δημιούργησε κύβους χρυσού των 10 γραμμαρίων οι οποίοι έχουν την αντιστοιχία τους σε μια μπάρα χρυσού του 1 κιλού έτσι ώστε να είναι πιο προσιτή η διαδικασία από ένα σαφώς μεγαλύτερο κοινό.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο η τιμή του ενός γραμμαρίου καθαρού χρυσού είναι περίπου 35 ευρώ.

bitgold
Όλες οι συναλλαγές μετά την εγγραφή γίνονται μέσω
smartphone και tablet με τον χρυσό που αγοράζετε να αποθηκεύεται στα θησαυροφυλάκια της εταιρείας στον Καναδά με όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές διαφάνειας και εξασφάλισης που θα βρείτε εδώ.

Το καινοτομικό στοιχείο της υπηρεσίας είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών με βάση την αξία χρυσού που έχετε στη κατοχή σας είτε στέλνοντας κάποια πληρωμή-σε χρυσό σε κάποιο άλλο χρήστη της υπηρεσίας, είτε πληρώνοντας για αγαθά και υπηρεσίες μέσω της προπληρωμένης κάρτας Mastercard που εκδίδεται από την υπηρεσία.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των συναλλαγών BitGold έχει τραπεζικό επίπεδο ασφάλειας.

Η εταιρεία χρεώνει 1% πάνω στη τιμή του χρυσού κατά την αγορά και πώλησή του, δεν χρεώνει έξοδα για μεταφορές χρημάτων εντός και εκτός της υπηρεσίας ούτε και στις πληρωμές μέσω της κάρτας, κάτι που την κάνει αυτόματα ελκυστική για μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο και να ανταγωνίζεται στα ίσια τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων.

Τέλος προσφέρει την αποθήκευση του χρυσού σας δωρεάν αλλά χρεώνει 25 δολάρια, συν κόστη μεταφοράς και ασφάλισης, εφόσον θέλετε να πάρετε το χρυσό μαζί σας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις