Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άλλα 175 εκατ. δολ. για το Snapchat, τον έκτο μονόκερο σε αξία σε παγκόσμιο επίπεδο

Άλλη μια ολοκαίνουργια χρηματοδότηση 175 εκατ. δολαρίων απο την Fidelity Investments και άλλους επενδυτές στο Snapchat. Στην ουσία πρόκειται για μέρος του έκτου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 2015.

Το Snapchat έχει μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό και το σημείο που έκανε την ομώνυμη εφαρμογή να ξεχωρίζει είναι ότι τα μηνύματα και τα video που έστελναν οι χρήστες εμφανίζονταν για λίγο στην οθόνη του παραλήπτη και μετά εξαφανίζονταν. Αν και προσφέρονται και άλλες επιλογές σήμερα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι η βάση λειτουργίας του Snapchat.

Το Snapchat ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα έχει 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά οι οποίοι ανεβάζουν 9.000 φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο. Τα έσοδα της εταιρείας για το 2014 ήταν 3 εκατ. δολάρια ενώ για το 2015 εκτιμώνται ότι θα φτάσουν τα 50 εκατ. δολάρια και προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις.

Το Snapchat ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων Decacorn, μια και η αξία του αγγίζει τα 16 δις δολάρια, ένα αστρονομικό νούμερο δεδομένων των εσόδων της εταιρείας, και είναι στην έκτη θέση των Unicorn με τη μεγαλύτερη αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις