Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AlphaSense, τελικά η γνώση είναι χρήμα και δύναμη

Η χρηματοοικονομική μηχανή αναζήτησης AlphaSense απέκτησε χρηματοδότηση 33 εκατ. Δολαρίων από πολλούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Tribeca Venture Partners, Triangle Peak Partners και Quantum Strategic Partners του George Soros.

H AlphaSense προσφέρει έξυπνες αναζητήσεις και θεματικές ειδοποιήσεις τόσο στο περιεχόμενο και στα δεδομένα που έχουν εσωτερικά οι πελάτες της όσο και σε χιλιάδες εξωτερικές πηγές συμπεριλαμβανομένων 1.000 ερευνητικών εταιρειών αλλά και σε στοιχεία 35.000 εταιρειών εισηγμένων στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Οι αναζητήσεις πληροφοριών γίνονται όπως στο Google, με χρήση της φυσικής γλώσσας και γραφής, και γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο σε όσους θέλουν να εντοπίσουν τις πιο σημαντικές αλλά και τις σωστές χρηματοοικονομικές πληροφορίες.

Μια έρευνα της IDC αποκαλύπτει ότι οι υπάλληλοι ξοδεύουν το 36% του χρόνου τους σε αναζήτηση και επεξεργασία δεδομένων και όχι στο να εκμεταλλεύονται αυτά τα δεδομένα. Ενώ μόνο οι μισοί εξ΄ αυτών εντοπίζουν αυτό που ψάχνουν.

Η AlphaSense έχει πάνω 400 πελάτες, κυρίως από το χώρο των επενδυτικών ταμείων, και θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις