Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mastercard χρησιμοποιεί Startup τεχνολογίες μέσω Start Path

Η αγγλική Rainbird έχει αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για αυτοματοποιημένες επιλογές. Αν και το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για να γίνεται “πάντρεμα” επενδυτών με Startups πλέον θα χρησιμοποιηθεί από την Mastercard για να αναπτύξει ένα σύστημα υποστήριξης πωλήσεων.

Η επιλογή της Rainbird δεν έγινε τυχαία αφού προέρχεται μέσα από το πρόγραμμα Start Path της Mastercard το οποίο, στα πρότυπα του Visa Collab, δίνει την ευκαιρία στις Startup να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να δικτυωθούν μέσω των μεγάλων συνεργατών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Φυσικά οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα ιδέα, όπως αυτή της Rainbird, μπορεί να υιοθετηθεί από την Mastercard άμεσα ή έμμεσα.

Το Start Path του 2016 άρχισε να δέχεται αιτήσεις και απευθύνεται σε Startups που δραστηριοποιούνται στο χώρου του εμπορίου και όλων των συναφών τεχνολογιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει βοηθήσει πάνω από 60 Startups να βρουν το δρόμο τους μέσω συνεργασιών και πολύτιμων εμπειριών.

Το Start Path είναι ένα 6μηνο πρόγραμμα που πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως αλλά υπάρχουν και δυο εβδομάδες όπου οι Startups συναντιούνται μεταξύ τους, αλλά και με ειδικούς, ενώ δεν ζητείται συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο για την είσοδο στο πρόγραμμα.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις