Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Ελβετοί “πουσάρουν” το FinTech, οι Ολλανδοί τραπεζίτες το φοβούνται

Μετά τη Νότια Κορέα και η Ελβετία δίνει ώθηση στο FinTech. Συγκεκριμένα η ρυθμιστική χρηματοπιστωτική αρχή της Ελβετίας έδωσε την έγκρισή της να γίνονται οι πιστοποιήσεις των πελατών των εταιρειών FinTech online και μέσω video.

FinTech για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ν. Κορέας

Παράλληλα, γίνονται πιο ελαστικοί οι όροι αδειοδότησης. Για παράδειγμα κατά διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των υπηρεσιών οι Startup δεν χρειάζεται να έχουν άδεια λειτουργίας ενώ όσες εταιρείες έχουν τζίρο έως 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα θα μπορούν να αιτηθούν μια ειδική άδεια, λιγότερο αυστηρή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν έχουν ταμειακά διαθέσιμα 300.000 ελβετικά φράγκα και 5% των καταθέσεών τους.

Από την άλλη πλευρά μια έρευνα της PwC στα τραπεζικά στελέχη της Ολλανδίας αποκαλύπτει ότι το 89% πιστεύει ότι το FinTech θα επηρεάσει σημαντικά την τραπεζική αγορά μέχρι το 2020 και το 90% πιστεύει ότι θα χαθούν πελάτες και μερίδια αγοράς.

Οι τομείς που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι μεταφορές χρημάτων και οι πληρωμές καθώς και η τραπεζική των καταναλωτών και μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων.

Βέβαια όλοι σχεδόν ανέφεραν ότι θα συνεργαστούν με κάποια εταιρεία FinTech για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις