Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 10 Startups που μπαίνουν στον «επιταχυντή» της Airbus

To Airbus BizLab έχει επιλέξει τις Startups εταιρείες που υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που προκήρυξε πρόσφατα η Airbus στο Αμβούργο, στη Γερμανία και Μπανγκαλόρ στην Ινδία.

Οι 6 startups που επιλέχθηκαν στο Αμβούργο από 100 υποψηφίους σε 29 χώρες είναι οι εξής:

ZipCloud από την Ισπανία

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός λογισμικού για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής με τη χρήση μηχανικής μάθησης και επεξεργασία της γλώσσας.

JetLite από τη Γερμανία

“jetlite – φως για να φωτίσει το jetlag σας”. Η πρόταση είναι για την αύξηση της άνεσης των επιβατών και τη μείωση του “jetlag” χρησιμοποιώντας τον LED – φωτισμό της καμπίνας.

Synergeticon από τη Γερμανία

Προσφέρει μια ψηφιακή πλατφόρμα με συνδεδεμένα έξυπνα εργαλεία για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη για χειροκίνητες διαδικασίες εργασίας στην παραγωγή και τη συντήρηση.

Velmenni από την Εσθονία / Ινδία

Η ιδέα είναι σχετικά με τη δημιουργία μίας νέας ασύρματης τεχνολογίας που θα μεταδίδει δεδομένα υψηλής ταχύτητας, χρησιμοποιώντας το φυσικό φως.

Teriyaki από τη Γερμανία

Το έργο συντίθεται από τη μείωση όγκου δεδομένων/ αρχείων. Οι λύσεις λογισμικού που παρέχονται για τη μείωση των δεδομένων από οποιοδήποτε Internet, με έναν σημαντικό και έξυπνο τρόπο.

Nebaqua από την Ισπανία

Η πρόταση είναι για ένα σύστημα διαχωρισμού με βάση το νερό σε υπερηχητική εκνέφωσης που βοηθά στη μείωση του βάρους και σε σχετικά έξοδα διαχείρισης.

AirBusLab_702x336
Οι 4 startups που επιλέχθηκαν από την Bangalore, από 80 αιτούντες σε επτά χώρες είναι:

Blue Morfo από την Ινδία

Αυτή η Startup εταιρεία αναπτύσσει μια εφαρμογή για κινητά για τον εντοπισμό και την πρόληψη συγκεκριμένων θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, όπως η έκθεση του πληρώματος στο jet lag, τη συμπίεσης θαλάμου, κ.λπ.

Shoonya Games από την Ινδία

Προτείνει διαδραστικές λύσεις παιχνιδιών για σκοπούς εκπαίδευσης και μάρκετινγκ μέσω Virtual Reality and 3D τεχνολογίες ενσωματωμένες σε μια φορητή συσκευή.

Open Turf από την Ινδία

Το έργο είναι για την παροχή ασύρματου εν πτήσει ψυχαγωγίας, με χρήση των προσωπικών συσκευών των επιβατών.

Qualitas από την ΗΠΑ

Προσφέρει αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου της ποιότητας για την κατασκευή, που ειδικεύονται στο 2D και στο 3D.

Airbus – Airbus BizLab

Σημειώνεται ότι η Airbus προσφέρει στα έργα μια ολοκληρωμένη υποστήριξη μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης των έξι μηνών. Οι επιλεγμένες Startups θα αλληλεπιδρούν με ένα μεγάλο αριθμό ειδικών της Airbus από διάφορους τομείς (τεχνολογία, νομικών, οικονομικών, μάρκετινγκ, κ.λπ.) και θα επωφεληθούν από ειδικούς συμβούλους καθοδηγητές.

Οι επιλεχθείσες Startups θα έχουν χώρους γραφείων και πρόσβαση σε πρωτοτύπων και δοκιμών εγκαταστάσεις, καθώς και μία μέρα αποκλειστικά για δοκιμές με τους ειδικούς συνεργάτες της Airbus, τις θυγατρικές, τους πελάτες, καθώς και, θα τους προφέρουν και επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Σε ότι αφορά στο Airbus BizLab είναι μια παγκόσμια αεροδιαστημική επιχείρηση επιτάχυνσης, όπου Startups και επιχειρηματίες της Airbus μπορούν να συνεργαστούν για να επιταχύνει τη διαδικασία της μετατροπής της εταιρίας τις καινοτόμες ιδέες σε πολύτιμες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις