Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

126 εκατ. ευρώ σε Ευρωπαϊκά Startups από το Octopus Ventures

Συνολικά 126 εκατ. ευρώ (100 εκατ. λίρες) θα επενδύσεις, αποκλειστικά, σε Ευρωπαϊκά Startups το βρετανικό επενδυτικό ταμείο Octopus Ventures γεγονός που έρχεται να αναδείξει την δυναμική της Ευρωπαϊκής Startup Σκηνής συνολικά.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση του ταμείου, τα 95 εκατ. ευρώ (75 εκατ. λίρες) θα κατευθυνθούν σε Startup που βρίσκονται στην πρώτη φάση της ανάπτυξης τους. Σημειώνεται ότι το Octopus Ventures ανεβάζει έτσι τα κεφάλαια προς Startup που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της ζωής τους σε περίπου 500 εκατ. ευρώ (400 εκατ. λίρες).

Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα ενισχύσουν τα χρηματικά διαθέσιμα του Octopus Zenith Opportunities II LP Fund που επενδύει σε Startup που βρίσκονται – τουλάχιστον – στη δεύτερη φάση ανάπτυξης τους. Έως σήμερα το Octopus Ventures έχει πραγματοποιήσει 137 επενδύσεις σε 91 Startups.

Alex-Macpherson_01
Alex Macpherson.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Octopus Ventures, Alex MacPherson «το Fund επενδύει, στους πρώτους γύρους χρηματοδότησης κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 250 χιλ. και 25 εκατ. ευρώ και συνήθως συνεχίζει μαζί με τους Founders και στους επόμενους επενδυτικούς γύρους».

Ταυτόχρονα ο Alex MacPherson επεσήμανε ότι «η επιλογή του Fund να ενισχύσει τα κεφάλαια που θα κατευθυνθούν σε νεοσύστατες Startup εταιρείες αποτελεί μέρος τους στρατηγικού σχεδιασμού του Fund και επίσης αποτελεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την ευρωπαϊκή startup σκηνή».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το Octopus Ventures αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Octopus Group που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 6,5 δισ. ευρώ (5,5 δισ. λίρες). Μεταξύ μάλιστα των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει ξεχωρίζουμε το SwiftKey που η Microsoft απέκτησε έναντι 250 εκατ. δολ. και το LoveFilm που για 320 εκατ. δολ. απέκτησε η Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις