Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Alipay στην Ευρώπη και πληρωμές SEPA σε 10 δευτερόλεπτα

Το Alipay είναι το “Paypal” του ομίλου Alibaba και έχει μερίδιο αγοράς πάνω απο 50% στις ηλεκτρονικές πληρωμές στη Κίνα γενικά και πάνω απο 80% στις πληρωμές mobile. Στο πρόσφατο συνέδριο Money2020 ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχώς διάστημα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ευρώπη.

Το 2014, 117 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό ξοδεύοντας 165 δισ. δολάρια, με τη πρόβλεψη για το 2020 να είναι 234 εκατομμύρια τουρίστες. Η εφαρμογή πληρωμών Alipay στα Smartphones θα προσφέρει δίγλωση πληροφόρηση, κριτικές, προσφορές και κουπόνια αλλά και πλοήγηση στο χάρτη προς τα καταστήματα και τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος.

Για αυτό το λόγο το Alipay θα συνεργαστεί με διάφορες μεγάλους παίκτες στην Ευρώπη, και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και τη Γερμανία, τόσο απο τη πλευρά των μεγάλων καταστημάτων όσο και απο τη πλευρά των υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου και εταιρειών FinTech. Για παράδειγμα ανακοινώθηκε συνεργασία με την γερμανική τράπεζα Wirecard, η οποία υποστηρίζει την Number26, και το πλατφόρμα e-commerce Prestashop.

Πανευρωπαϊκό σύστημα άμεσων πληρωμών

Το Ευρωπαικό Συμβούλιο Πληρωμών (EPC) έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ενός συστήματος άμεσων και μεταφοράς κεφαλαίων μέσα στην SEPA και στα 34 κράτη που συμμετέχουν σε αυτή. Το σύστημα ονομάζεται SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst) και είναι το πρώτο στον κόσμο που θα υλοποιηθεί σε μια τόσο μεγάλη περιοχή και σε τόσα πολλά κράτη.
Ο στόχος είναι να μειωθούν τα κόστη μεταφοράς μικρών κεφαλαίων σε Ευρώ, έως 15.000, τα οποία θα εμφανίζονται στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα.
Φυσικά μέσω του συστήματος, που προβλέπεται να λειτουργήσει το 2017, Θα μπορούν να πραγματοποιούνται και πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες.

Amazon Payments Global Partner Program

Το σύστημα ηλέκτρονικών πληρωμών της Amazon πέρα απο πληρωμές στα πολυκαταστήματα της ίδιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πληρωμές σε τρίτα ηλεκτρονικά καταστήματα. Με το νέο Global Partner Program δίνονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους developers και e-εμπόρους να ενωματώσουν το Amazon Payments στα συστήματά τους.
Το πρόγραμμα θα λειτουργουργήσει δοκιμαστικά στην Αμερική, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία, κατόπιν πρόσκλησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις