Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Intercom συγκέντρωσε 50 εκατ. δολ. και μας δείχνει το πρώτο της pitch deck

Η Intercom έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ιδρύθηκε το 2011 και φαίνεται ότι ο founder Eoghan McCabe έκανε καλή δουλειά τόσο στην σύλληψη της ιδέας όσο και στην υλοποίησή της.

Η Intercom μόλις απέκτησε 50 εκατ. δολ. απο την Index Ventures και άλλους επενδυτές, φτάνοντας συνολικά τη χρηματοδότηση της στα 116 εκατ. δολ..

Το προϊόν της Intercom είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας της επιχείρησης με τους πελάτες της για live chat, marketing, υποστήριξη και feedback, τα οποία γίνονται απο ένα μέρος, με τους υπεύθυνους να έχουν το πλήρη και συνολικό έλεγχο.

Τα διάφορα τμήματα της επιχείρησης δεν λειτουργούν αυτόνομα και αποσπασματικά στη επικοινωνία με τον πελάτη αλλά κάτω απο μια κεντρική διαχείριση.

Αυτή τη στιγμή η Intercom έχει πάνω απο 10.000 πελάτες σε 90 χώρες με 500 εκατομμύρια χρήστες να επικοινωνούν κάθε μέρα μέσω της πλατφόρμας της. Η εταιρεία ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στην Έρευνα και Ανάπτυξη του προϊόντος της και αυτό θα συνεχίζει να κάνει και με την νέα χρηματοδότηση.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση ο CEO της Intercom ανήρτησε στο Blog της εταιρείας το πρώτο pitch deck που έφτιαξε και πήρε την αρχική χρηματοδότηση των 600.000 δολαρίων στο τέλος του 2011.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις