Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο φοιτητικό Social Venture Fund επενδύει “κοινωνικά”

Διαβάζοντας ειδήσεις σαν και αυτές καταλαβαίνει εύκολα κανείς γιατί η Αμερική είναι το παγκόσμιο κέντρο της επιχειρηματικότητας και η βάση ανάπτυξης της οικονομίας της. Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έχει δημιουργήσει το Social Venture Fund το οποίο διαχειρίζεται απο μια ομάδα 40 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Πρόκειται για το πρώτο φοιτητικό VC γενικά στις ΗΠΑ με έτος ίδρυσης το 2009 και επενδύει σε καινοτόμες εταιρείες οι οποίες έχουν ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο στη καρδιά των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Οι φοιτητές προφανώς προέρχονται απο τα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων και συνήθως έχουν και άλλη ειδίκευση στους τομείς της εκπαίδευσης, υγείας, περιβάλλοντος, δημόσιας διοίκησης και νομικής.

Το Social Venture Fund έχει την έδρα του στο Ross School of Business και συγκεκριμένα στο Zell-Lurie Institute μαζί με άλλα τρία φοιτητικά επενδυτικά κεφάλαια και επενδύει σε Startups περίπου 50.000 δολάρια σε επίπεδο Seed.

Μέχρι στιγμής έχει κάνει επτά επενδύσεις στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, στις τεχνολογίες τροφίμων και περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης. Εκτός απο τις επενδύσεις σε κεφάλαια το Social Venture Fund προσφέρει και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις Startup σε διάφορους τομείς που άπτονται του επιχειρηματικού σχεδίου τους.

Η τελευταία επένδυση του φοιτητικού VC είναι η εταιρεία Conversa Health η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας και παρακολούθησης ασθενών που επισκέπτονται το νοσοκομείο. Μια ομάδα επτά φοιτητών επέλεξε πέντε Startup μέσα απο 160 αιτήσεις και προχώρησε σε ενδελεχή τρίμηνη έρευνα και μελέτη (due diligence) των πέντε εταιρειών έτσι ώστε να επιλεγεί μια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις