Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Barclays δεν θα μπει στο Android Pay τελικά

Η αγγλική Barclays ήταν από τις τελευταίες τράπεζες που υποστήριξαν το Apple Pay και αναμέναμε την απόφασή της για το Android Pay. H απόφαση, όπως αναμενόταν, είναι τελικά αρνητική και είναι ένα πλήγμα για τη λύση πληρωμών μέσω Smartphone και φορετών συσκευών της Google.

Apple, Google, Samsung, Visa, Mastercard, αλλά και η Barclays στην Μ.Βρετανία, θα “κονταροχτυπηθούν” για να κερδίσουν μερίδιο από τις πληρωμές μέσω Smartphones και άλλων φορητών συσκευών. Τα συστήματα αυτά δέχονται τις κάρτες μας στα ειδικά Apps στα Smartphones και επιτρέπουν στον χρήστη να πληρώνει φέρνοντας κοντά, και μέσω NFC, το κινητό τηλέφωνο με τα τερματικά συστήματα πληρωμών στα καταστήματα.

Apple Pay – Android Pay και η μάχη της Αγγλίας

Η Barclays είναι πιο εξελιγμένη τεχνολογικά τράπεζα στην Μ. Βρετανία και προσφέρει ήδη το σύστημα bPay για πληρωμές με φορητές και φορετές συσκευές στους πελάτες της.

Η Barclays θα ενσωματώσει τις πληρωμές μέσω NFC στην εφαρμογή της τράπεζας για το Android. Λόγω της κλειστής φύσης του iOS η Barclays αναγκάστηκε να μπει τελευταία στο Apple Pay.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις