Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Food Incubator από την Chobani

Εκκολαπτήριο για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διατροφής με την ονομασία Chobani Food Incubator ανοίγει στη  Νέα Υόρκη η Chobani.

Η αμερικανική εταιρεία με εξειδίκευση στο στραγγιστό, ελληνικό γιαούρτι όπως το αναφέρει, της οποίας η αξία εκτιμάται μεταξύ 2,5 με 5 δισ. δολάρια, θα επιλέξει 10 περίπου Startup στις οποίες θα παράσχει την αναγκαία βοήθεια για τα πρώτα τους βήματα. Αυτή περιλαμβάνει εργασιακό χώρο, χώρο για δοκιμές, καθοδήγηση και πρόσβαση στους πόρους της εταιρείας (π.χ. σεφ ή επιχειρηματίες).

Ο ιδρυτής της Chobani, ο Τούρκος Hamdi Ulukaya, δήλωσε ότι μια εταιρεία για να θέσει καλή υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει ένα προϊόν που να είναι νόστιμο, φυσικό, θρεπτικό και εύκολα προσβάσιμο, παρόμοια χαρακτηριστικά δηλαδή με το ελληνικό γιαούρτι. Αν και η δήλωση του ήταν χιουμοριστική, είναι πολύ πιθανόν τα κριτήρια να είναι παρόμοια αποσκοπώντας σε ένα προϊόν με μαζική απήχηση.

Με βάση τις δηλώσεις του ιδρυτή της η Chobani, η οποία έχει οικειοποιηθεί το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι του μεγάλου της ανταγωνιστή στις ΗΠΑ. ΦΑΓΕ, στην ουσία ψάχνει για τη νέα… Chobani μέσω του νέου Incubator και δεν έχει ανακοινώσει αν θα συνεργαστεί με κάποιον Accelerator.

Hamdi Ulukaya _
Ο ιδρυτής της Chobani, Hamdi Ulukaya.

Για τον πρώτο γύρο η Chobani θα διαθέσει 2 εκατ. δολάρια. Ο Ulukaya δηλώνει ότι δεν έχει κατά νου συγκεκριμένες επιχειρήσεις κι απλά θέλει να ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές επενδύσεις. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη συζήτηση για το καλό φαγητό», δηλώνει και προσθέτει «Ελπίζουμε ότι αυτές οι startup θα είναι πρωτοπόρες».

Το πρόγραμμα θα είναι εξάμηνο και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο με τις επιλεγμένες Startup να λαμβάνουν 25.000 δολάρια, χωρίς να δίνουν μετοχές, και θα τρέχει σε διάφορες πόλεις που έχει γραφεία και εγκαταστάσεις η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις