Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rakuten εξαγοράζει την Bitnet και μπαίνει στον κόσμο του Blockchain

Η γιαπωνέζικη Rakuten ολοκλήρωσε την εξαγορά της Bitnet με την προοπτική να δημιουργήσει ένα εργαστήριο blockchain. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί αλλά ο γιαπωνέζικος κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου είχε συμμετάσχει σε γύρο επενδύσεων αξίας 14,5 εκατ. δολαρίων δύο χρόνια πριν.

Η Bitnet, νεοσύστατη με έδρα το Belfast εστιάζει στις πληρωμές μέσω του περιβόητου Bitcoin. Παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τις Coinbase και Bitpay και αναγκάστηκε να προβεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει το κόστος της.

Βάσει της συμφωνίας, η Rakuten θα εξαγοράσει την πνευματική ιδιοκτησία (IP) της Bitnet ενώ δύο από τα στελέχη της θα δημιουργήσουν τη μονάδα έρευνάς της για να εξερευνήσει τις δυνατότητες του blockchain.
Σύμφωνα με τον Stephen McNamara, CTO της Bitnet, η εταιρεία πλέον θα είναι αφοσιωμένη στην έρευνα και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain και των ενδεχόμενων εφαρμογών της στους τομείς του Fintech και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

H Rakuten έδειχνε πάντα ένα γενικότερο ενδιαφέρον στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Το 2002 είχε δημιουργήσει τη MailMoney, μια υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες τη μεταφορά χρημάτων μέσω μόνο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το 2014 δημιούργησε μια παρόμοια υπηρεσία μέσω Facebook και το 2015 ξεκίνησε την υιοθεσία του Bitcoin σαν μεθόδου πληρωμής.

Πλέον θα μπει πιο δυναμικά στο τομέα την ενίσχυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου με εφαρμογές πληρωμών και συναλλαγών που θα βασίζονται στο bitcoin και το blockchain.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις