Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ford εξαγοράζει εταιρεία “Μηχανικής Μάθησης” από το Ισραήλ

Ένα βήμα πιο κοντά στα αυτόνομα αυτοκίνητα φαίνεται να βρίσκεται η Ford, η οποία εξαγόρασε την ισραηλινή SAIPS. Η νεοσύστατη SAIPS, η οποία ιδρύθηκε το 2013 παρέχει αλγοριθμικές λύσεις και εξειδικεύεται στην Μηχανική Μάθηση (Machine Learning).

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Η Ford έχει ως στόχο να δημιουργήσει πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το 2021.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά της Ford στο Ισραήλ. Η SAIPS ιδρύθηκε από τους Udy Danino, Rotem Littman και Noga Zieber Bullkich και δεν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα υπό την ομπρέλα της Ford.

Το πορτφόλιο της SAIPS περιέχει 5 αλγοριθμικές πλατφόρμες που παρέχουν λύσεις μεταξύ άλλων στους τομείς της ανίχνευσης, της παρακολούθησης, της βελτίωσης εικόνας, της εγγραφής, της κατάτμησης, της αναγνώρισης προτύπων, της τοποθέτησης, του 3D, της πρόβλεψης και της πληροφορίας βίντεο.

H Ford ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τέσσερεις Startup προκειμένου να επιτύχει το στόχο της για πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το 2021 και ταυτόχρονα θα διπλασιάσει την ομάδα της στην Silicon Valley. Εκτός από τη SAIPS, οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί η Ford είναι οι Velodyne, Nirenberg Neuroscience LLC και Civil Maps.

Η Velodyne εξειδικεύεται σε αισθητήρες ανίχνευσης φωτός και σκόπευσης (LIDAR), η Nirenberg Neuroscience LLC σε μηχανική όραση και η Civil Maps σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις