Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 250 εκατ. στερλίνες τα δάνεια για τις Startup στη Μεγάλη Βρετανία

Το ποσό των 250 εκατ. στερλίνων υπό τη μορφή δανείων έχει χορηγήσει σε Startup εταιρείες από το 2012 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, μέσω της Start Up Loans.

Τα δάνεια για Startup διαχειρίζεται η εταιρεία Start Up Loans, η οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας μέσω της Επιχειρηματικής Τράπεζας της Βρετανίας (British Business Bank) και συνήθως αποφέρουν στην οικονομία τριπλάσια έσοδα.

Η Start Up Loans προσφέρει δάνεια με σταθερό επιτόκιο 6% αξίας μέχρι 25.000 στερλινών κι επίσης παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη σε άτομα που πρωτοξεκινούν την επιχείρησή τους.

Σύμφωνα με την Margot James, Υπουργό Μικρών Επιχειρήσεων, 1 στα 5 δάνεια σε startup πηγαίνει σε απομακρυσμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανία. Στην αρχή του έτους, υπήρχαν 5,4 εκατ. μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην χώρα που δημιούργησαν περισσότερες από 15 εκατ. θέσεις εργασίας και συνείσφεραν το ποσό του 1,8 τρισ. στερλίνων στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Emma Jones, ιδρύτρια της Enterprise Nation, τα μισά από τα δάνεια για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 με 24 πάνε σε άτομα που ήταν προηγουμένως άνεργα ή δεν είχαν λάβει εκπαίδευση.

Ο Tim Sawyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Start Up Loans δήλωσε σχετικά: “Το ότι φτάσαμε το ορόσημο των 250 εκατ. στερλίνων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Start Up Loans. Από την έναρξή μας 4 χρόνια πριν, έχουμε βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων των 45.100 θέσεων εργασίας και για κάθε στερλίνα που επενδύθηκε, έχουμε επιστρέψει 3 στην οικονομία. Το 2016 φαίνεται να είναι ένας ακόμη πολυάσχολος χρόνος για τις μικρές επιχειρήσεις και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή την ανάπτυξη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις