Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 3,8 εκατ. ευρώ για “Social Dining” Startup

Νέα χρηματοδότηση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει η VizEat, μια Startup με έδρα το Παρίσι που εστιάζει στο λεγόμενο Social Dining.

Πιο συγκεκριμένα, το VizEat αποτελεί μία εφαρμογή που επιτρέπει σε τουρίστες ή μετανάστες (ή απλούς κατοίκους μιας πόλης) να δειπνήσουν στο σπίτι ενός ντόπιου.

Μοιάζει αρκετά δηλαδή με το Couchsurfing και τα αρχικά στάδια του Airnbnb αλλά επικεντρώνεται στην εστίαση. Αυτό που απαιτείται είναι κάποιοι να ψάχνουν να δειπνήσουν με ντόπιους και από την άλλη πλευρά, κάποιοι ντόπιοι να έχουν την διάθεση να μαγειρέψουν και να υποδεχτούν στο σπίτι τους ανθρώπους που δε γνωρίζουν.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και ο μεγαλύτερος επενδυτής της είναι η Eurovestech, η οποία συμμετείχε και σε αυτό το γύρο χρηματοδότησης, ενώ προηγουμένως είχε επενδύσει 1 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι επενδυτές δεν έχουν καταστεί γνωστοί ακόμη.

Ο Jean-Michel Petit, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας θεωρεί ότι “τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στον τομέα του Social Dining καθώς βλέπει πολλούς τουρίστες να μεταφέρονται από το μοντέλο των κλασσικών διακοπών που είναι πιο απομονωμένο, σε ένα πιο κοινωνικό, όπως αυτό που προσφέρει η VizEat. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Petit, οι χρήστες που επιθυμούν να ετοιμάσουν ένα δείπνο αυξήθηκαν από 50 σε 20.000 σε 110 χώρες”.

Να σημειωθεί ότι η VizEat τον περασμένο χρόνο εξαγόρασε την “αντίπαλη” Cookening. Άλλοι αντίπαλοι της VizEat είναι η EatWith, η οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 8 εκατ. δολαρίων και η , η οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1,7 εκατ.δολαρίων αλλά η υπηρεσία της είναι λίγο διαφορετική καθώς φέρνει σε επαφή χρήστες με σεφ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις