Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορές και επέκταση στην Κίνα στον χώρο των e-Payments

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι ένα μεγάλο κομμάτι του FinTech και το υπόβαθρο στο E-Commerce. Τράπεζες, εταιρείες καρτών, μικρές και μεγάλες Startups, κατασκευαστές κινητών προσφέρουν δεκάδες λύσεις και συναγωνίζονται για να προσελκύσουν νέους πελάτες με όπλα τις χαμηλές χρεώσεις αλλά και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Η  Braintree ιδρύθηκε το 2007 και to 2013 εξαγοράστηκε από το PayPal έναντι 800 εκατ. δολ. Έχει μεγάλους πελάτες όπως το Github, το AirBnB και την Uber αλλά και την ελληνική Incrediblue. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε μια εκδήλωση την περασμένη άνοιξη ο συνιδρυτής της Incediblue, Γιώργος Γάτος, υπηρεσίες σαν την Braintree λύνουν το γόρδιο δεσμών των πληρωμών απ΄όλο τον κόσμο σε μια Startup, ακόμα και σε επίπεδο υπολογισμού του ΦΠΑ, κάτι που σε αντίθετη περίπτωση θα απαιτούσε επιπρόσθετο προσωπικό και κόστος.

Η Braintree επεκτείνεται στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι έμποροι στην Ευρώπη θα μπορούν να δέχονται πληρωμές μέσω UnionPay, της μεγαλύτερης κινέζικης εταιρείας καρτών.
Σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα από το PayPal και την IPSOS, η αγορά της Κίνας είναι πρώτη στη λίστα στις πωλήσεις αγγλικών επιχειρήσεων αφού πάνω από 20 εκατομμύρια Κινέζοι να πραγματοποιούν αγορές μέσω Internet.
35% των Κινέζων που πραγματοποιούν αγορές μέσω Internet έχουν αγοράσει προϊόντα από το εξωτερικό ενώ ο τζίρος διεθνών πωλήσεων αναμένεται να φτάσει τις 28 δισ. λίρες μέχρι το 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Stripe, μια μεγάλη εταιρεία παροχής πληρωμών online σε εμπόρους εξαγόρασε την RunKit, (πρώην Tonic), η οποία προσφέρει ένα δοκιμαστικό προγραμματιστικό περιβάλλον JavaScript έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δοκιμάσουν τις νέες υπηρεσίες τους με στόχο το γρήγορο deployment. Προφανώς η Stripe θέλει να ενισχύσει τις τεχνικές παροχές της προς τους πελάτες της.

Η CashFlows, μια αγγλική εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών πληρωμών για εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαγόρασε την FinTech Startup iChecque η οποία προσφέρει προπληρωμένες κάρτες virtual κάρτες MasterCard και Visa για εμπόρους και πελάτες. Με αυτή την εξαγορά η CashFlows θα προσελκύσει νέους μικρομεσαίους πελάτες αλλά και θα ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής απάτης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις