Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Broadridge επενδύει εκατομμύρια για τηλε-ψηφοφορίες μέσω Blockchain

H Broadridge είναι μια εταιρεία που προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε μεγάλες εταιρείες τους χώρου και επενδύει σημαντικά ποσά σε Blockchain Startups, όπως η Digital Asset.

Η πρόσφατη εξαγορά της Inveshare για 135 εκατ. δολ. παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον και ανοίγει την συζήτηση για το θέμα των ψηφοφοριών μέσω Internet.

Πάνω από 30 υπάλληλοι της εταιρείας ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών Blockchain, η ομάδα των οποίων θα εμπλουτιστούν από τους μηχανικούς της Inveshare η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα ψηφορίας εξ΄ αποστάσεως (Proxy Voting) με εφαρμογή στις εταιρικές ψηφοφορίες αρχικά. Τα 95 εκατ. δολ. αφορούν την περιουσία της εταιρείας και τα υπόλοιπα 40 εκατ. δολ. θα καταβληθούν μόλις παραδοθούν οι συμφωνηθέντες εφαρμογές.

Το Blockchain θα γίνει ο «πυρήνας» του χρηματοοικονομικού συστήματος τα επόμενα χρόνια

Η Broadridge προφανώς έχει πρόσβαση σε εταιρικούς πελάτες έτσι ώστε να τους προσφέρει λύσει τηλε-ψηφοφορίας, με σχεδόν απόλυτη ασφάλεια και πιστοποίηση μέσω Blockchain, μειώνοντας σημαντικά την πολυπλοκότητα και το χρόνο της παραδοσιακής διαδικασίας.

Μήπως το Blockchain είναι τελικά η λύση για όλες τις ψηφοφορίες εκλογής κυβερνήσεων, τοπικών αρχών και δημοψηφισμάτων; Οι οποίες μπορούν να γίνονται από απόσταση και μέσω Internet, εξαλείφοντας τα ζητήματα που υπάρχουν στα υπάρχοντα συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας;

Στις ΗΠΑ μερικές Startups ήδη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση ενώ και το Think Tank του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αρχίσει να συζητάει το θέμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις