Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Snapchat πάει για 4 δισ. δολ. με την είσοδο στο χρηματιστήριο

Το Snapchat, ή Snap Inc. όπως μετονομάστηκε πρόσφατα, ετοιμάζεται για την είσοδο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έχει βάλει στόχο τα 4 δισ. δολάρια σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

H εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία προσφέρει μια δημοφιλή υπηρεσία άμεσης επικοινωνίας με φωτογραφίες και video, αναμένεται να αξιολογηθεί μεταξύ 25 και 35 δισ. δολάρια, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερο νούμερο κοντά στα 40 δισ. δολ.

Η είσοδος στο χρηματιστήριο αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2017 και όλοι αναμένουν να είναι το έναυσμα για ακόμα περισσότερες IPOs, μια και το 2016 ήταν καχεκτικό ως προς αυτό το θέμα. Μόνο 9 τεχνολογικές εταιρείες εισήλθαν στο χρηματιστήριο το 2016, οι λιγότερες τα τελευταία επτά χρόνια.
Την είσοδο χρηματιστήριο ανέλαβαν οι χρηματοοικονομικές εταιρείες Morgan Stanley και Goldman Sachs ενώ στην διαδικασία θα συμμετάσχουν και οι JPMorgan Chase, Deutsche Bank. Barclays, Credit Suisse και η Allen & Co.

To Snap ξεκίνησε to 2011 σαν μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών που εξαφανίζονταν λίγο μετά την παραλαβή τους, κυρίως μεταξύ εφήβων και κατά βάση αφορούσαν sexting, αλλά στη πορεία έπρεπε να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα ολοκληρωμένης επικοινωνίας για να βγάλει χρήματα.

Ο αριθμός των χρηστών του Snap έχει φτάσει τα 150 εκατ. σε καθημερινή βάση, με το 40% να βρίσκονται στις Η.Π.Α. και στον Καναδά. Περίπου το 60% των χρηστών παράγουν καθημερινά φωτογραφίες και video και αφιερώνουν πάνω από 30 λεπτά την ημέρα σε αυτό.

Έχει πάρει 2,63 δισ. δολ. σε χρηματοδοτήσεις και έχει προχωρήσει σε επτά εξαγορές από το 2014 μέχρι σήμερα.

Με αυτά τα νούμερα η πλατφόρμα γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια αρκετά ελκυστική στους διαφημιστές κάτι που φαίνεται και στα έσοδα τα οποία προβλέπεται να φτάσουν τα 350 εκατ. δολ το 2016 απο τα 59 εκατ. δολ. το 2015. Τα νούμερα αυτά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με το Twitter για παράδειγμα το οποίο έχει λιγότερους ενεργούς χρήστες κάθε μέρα, χαμηλότερη αξία αλλά αναμένεται να βγάλει περίπου 2 δισ. δολ. το 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις