Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό ταμείο στο Ισραήλ “ποντάρει” 50 εκατ. δολ. στη γεωργία

Την ενίσχυση των επενδύσεών του με το ποσό των 50 εκατ. δολ. ανακοίνωσε το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ισραηλινό ταμείο Copia Agro & Food.

Η μόλις δύο ετών Copia Agro & Food επενδύει και διαχειρίζεται καινοτομικά γεωργικά και διατροφικά έργα, τα οποία αναπτύσσονται από ερευνητικά ιδρύματα του Ισραήλ.

Ohad Zuckerman _
Ο Ohad Zuckerman.

Το ταμείο, βασικός διαχειριστής του οποίου είναι ο Ohad Zuckerman, πρώην CEO της Zeraim Gadera και της Eyal Cohen, ακολουθεί ένα διαφορετικό μοντέλο, καθώς δεν επενδύει σε εταιρεία, αλλά σε έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Εκτός από την χρηματοδότηση της έρευνας, η Copia ενώνει κάθε έργο με κατάλληλους βιομηχανικούς συνεργάτες, οι οποίοι χρηματοδοτούν και εκτελούν την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών.

Πρώτος συνέταιρος της Copia είναι το Κέντρο Volcani, ένας γεωργικός ερευνητικός οργανισμός.

“Το όραμα της Copia είναι να ενισχύσει την πλούσια παράδοση της Ισραηλινής Έρευνας και Ανάπτυξης στη γεωργία και στη διατροφή και να γεφυρώσει το χάσμα, μεταξύ της ανάγκης για αειφόρες καινοτόμες λύσεις στους τομείς γεωργίας και διατροφής και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα”, αναφέρει σχετικά ο Ohad Zuckerman.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις