Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τρίτη FinTech τράπεζα στην Κίνα από την Xiaomi

Ο τραπεζικός χώρος στην Κίνα αποτελείται κυρίως από μεγάλες κρατικές τράπεζες οι οποίες έχουν πελάτες μεγάλες επίσης κρατικές εταιρείες και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες αφήνοντας ένα τεράστιο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτός συστήματος.

Αυτό ακριβώς το κενό θα προσπαθήσει να καλύψει η τρίτη τράπεζα online Sichuan XW Bank στην Κίνα μαζί με την πρώτη στο χώρο της WeBank της Tencent και την MYBank της Ant Financial Services Group συμφερόντων Alibaba.

H Sichuan XW Bank πήρε τραπεζική άδεια από τις αρχές της Κίνας τον περασμένο Ιούνιο και είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2017 με αρχικό κεφάλαιο 430 εκατ. δολ. Πρόκειται για μια κοινοπραξία της θυγατρικής της Xiaomi Sichuan Yinmi Technology Co. Ltd., της New Hope Group και της Hongqi Chain Co Ltd., με ποσοστά 30%, 30% και 15% αντίστοιχα.

Η Xiaomi, η οποία είναι γνωστή για τα ποιοτικά και προσιτά Smartphone της αλλά και τις ψηφιακές συσκευές για το σπίτι και προσωπική χρήση, επεκτείνεται και σε άλλον ένα ακόμα τομέα με στόχο να μπει και σε άλλες αγορές, όπως πολύ έξυπνα έκανε στις ψηφιακές συσκευές, εκμεταλλευόμενη το όνομά της στα Smartphones και να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες έχει από τον έντονο ανταγωνισμό στα Smartphones στη Κίνα.

Η Xiaomi πρόσφατα απέκτησε διανομέα για τα Smartphone της στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα πωλήσεων Smartphones στον κόσμο και στην Κίνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις