Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα 10 εκατ. δολ. για τη Monese και το μεγάλο μυστικό των FinΤech

H Monese  με έδρα το Λονδίνο, που προσφέρει δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού και μεταφορές χρημάτων μέσω App (Apple Store και Google Play) σε μετανάστες και σε όσους δουλεύουν στο εξωτερικό κυρίως, μόλις έκλεισε το πρώτο γύρο χρηματοδότησης 10 εκατ. δολ.

Η Monese μαζί με τη Revolut ανήκουν στη πρώτη γενιά FinΤech Startups οι οποίες κάνουν την δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση χρημάτων μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση αφού αυτός μπορεί να ανοίξει μέσα σε λίγα λεπτά, με την πιστοποίηση του πελάτη να γίνεται μέσω Smartphone. Μαζί με τον λογαριασμό όψεως που ανοίγεται προσφέρεται και χρεωστική κάρτα Visa με τις εταιρείες αυτές να μην είναι τράπεζες όπως είναι οι N24, Atom, Monzo κ.α. αλλά ιδρύματα διαχείρισης ψηφιακού χρήματος.

Monese_Startupper_03_702x336
Τα 10 εκατομμύρια λίρες θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου με προσφορά τραπεζικού λογαριασμού σε Ευρώ αλλά και νέες υπηρεσίες άμεσων χρεώσεων. Οι επενδυτές σε αυτό τον γύρο ειδικεύονται στο αντικείμενο και περιλαμβάνουν της Anthemis Exponential Ventures, STE Capital, Korea Investment Partners, Seedcamp και Smartcap, φτάνοντας την χρηματοδότηση της Monese στα 15,8 εκατ. δολ.

Το μεγάλο “μυστικό”

Αν και οι FinTech Startups διαφημίζουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στη πράξη υπάρχουν κόστη τα οποία είτε τα επιδοτούν οι ίδιες είτε είναι κρυμμένα σε κάποιες συναλλαγές. Η Monese άλλαξε πρόσφατα την τιμολογιακή της πολιτική και χρεώνει μηνιαία 4,95 λίρες Αγγλίας για τον λογαριασμό, ένα ποσό που είναι κοντά σε αυτό που χρεώνουν οι τράπεζες για λογαριασμό όψεως.

Από την άλλη προσφέρεται μεγάλη ευκολία στον άνοιγμα του λογαριασμού αλλά και διαφάνεια χρεώσεων σε σύγκριση πάντα με τις τράπεζες.

Η Monese αναφέρει ότι έχει 40.000 πελάτες από 179 χώρες οι οποίοι μεταφέρουν την μισθοδοσία τους στην υπηρεσία και έχουν κάνει 1,8 εκατ. συναλλαγές οι οποίες άγγιξαν τις 150 εκατ. λίρες από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις