Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι CEOs των Cybersecurity Startups θα πρέπει να σκέφτονται σαν στρατιωτικοί

Τρία χρόνια πριν, κάθε εβδομάδα, γινόντουσαν πάνω από 20.000 επιθέσεις σε εταιρικά υπολογιστικά συστήματα, σήμερα οι επιθέσεις έχουν φτάσει τις 700.000!

Ο τομέας της άμυνας και της εξασφάλισης των εταιρικών δεδομένων ειδικά σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δραστήριος επενδυτικά αλλά και τεχνολογικά-επιχειρηματικά σε επίπεδο Startups.

Το Ισραήλ έχει τουλάχιστον 450 Cybersecurity Startups οι οποίες έχουν πάρει περίπου το 20% των παγκόσμιων επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Πολλές εξ΄αυτών των Startups έχουν δημιουργηθεί μέσα από το VC Team8 το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές υπηρεσίες incubation και acceleration και έχει την έδρα του στο Τελ Αβίβ.

Το VC – Cybersecurity incubator Team8 ιδρύθηκε το 2014 από τους Nadav Zafrir, Israel Grimberg και Liran Grinberg, και οι τρεις πρώην στρατιωτικά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Ειδικά ο CEO Nadav Zafrir (κεντρική φωτογραφία) ήταν ο διοικητής της γνωστή μονάδας τεχνολογίας και αντικατασκοπίας 8200 των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Η εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της και μόλις ανακοίνωσε ότι οι Microsoft και Qualcomm επένδυσαν σε αυτή φτάνοντας το συνολικό ποσό των επενδύσεων στα 92 εκατομμύρια δολάρια.
Άλλοι επενδυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις: Accenture, AT&T, Cisco, Alcatel-Lucent, Temasek και Nokia ενώ η Team8 συνεργάζεται ήδη με την τράπεζα Citi αλλά και την Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις