Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

175 εκατ. δολ. για το marketplace μεταχειρισμένων προϊόντων Letgo

Από το 2015 που ιδρύθηκε το marketplace μεταχειρισμένων προϊόντων Letgo  στο Άμστερνταμ έχει να επιδείξει μεγάλη ανάπτυξη μια και μέχρι σήμερα έχει 20 εκατ. μηνιαίους χρήστες και πάνω από 45 εκατ. κατεβάσματα της εφαρμογής για Smartphones.

Κάθε μήνα διακινούνται προϊόντα αξίας δισ. δολ. με την υπηρεσία να έχει μεγάλα έσοδα. Το 2016 κέρδισε τον τίτλο της πιο “Καυτής Startup” από τo Wired και βρίσκεται μέσα στις καλύτερες εφαρμογές του Google Play.

Έχει μπει σε μια μεγάλη αγορά αγγελιών πώλησης προϊόντων όπου κάνουν παιχνίδι τα μεγαθήρια Graiglist και eBay και Facebook. Το Letgo χαρακτηρίζεται από την ευκολία και την αμεσότητα ανάρτησης των προϊόντων που επιθυμεί να πουλήσει ο χρήστης μια και το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει την εφαρμογή, να φωτογραφίσει το αντικείμενο και να το ανεβάσει στην υπηρεσία. Ακολούθως ειδικοί αλγόριθμοι οπτικής αναγνώρισης θα βάλουν αυτόματα τον τίτλο και θα κατηγοριοποιήσουν το προϊόν.

Η ραγδαία αυτή ανάπτυξη προφανώς τράβηξε το ενδιαφέρον των επενδυτών φτάνοντας συνολικά τα 375 εκατ. επενδύσεων, μαζί με αυτόν γύρο, από μεγάλα ονόματα όπως για παράδειγμα αυτά των Naspers, Accel, Insight Venture Partners, New Enterprize Associates κ.α.

Όπως ανακοίνωσε η Letgo η νέα μεγάλη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πελατειακής βάσης σε όλο τον κόσμο αλλά και για επενδύσεις στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της οπτικής αναγνώρισης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις