Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ant Financial θα επεκταθεί παγκόσμια με στόχο τους 2 δισ. χρήστες

Η Ant Financial είναι θυγατρική εταιρεία της Alibaba και ασχολείται με τις ηλεκτρονικές πληρωμές και όχι μόνο. Έχει μια τεράστια βάση χρηστών στη Κίνα, πάνω από 450 εκατ., με την υπηρεσία Alipay να είναι μια από τις μεγαλύτερες στις πληρωμές μέσω Smartphones.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNBC ο CEO της ANT Financial, Eric Jing, ανέφερε ότι το όραμα της εταιρείας είναι να φτάσει τους 2 δισ. χρήστες τα επόμενα δέκα χρόνια καλύπτοντας όλες τις μεγάλες χώρες και αγορές, με την ANT Financial να μετατρέπεται σε μια παγκόσμια εταιρεία.

Η Ant Financial έχει εκτιμώμενη αξία 60 δισ. δολ. και τον προηγούμενο έτος σήκωσε 4,5 δισ. δολ.σε χρηματοδότηση, με τις υπηρεσίες της να επεκτείνονται σε όλο το μήκος του FinTech.

Στην ερώτηση αν θα χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η απάντηση ήταν θετική με τις δυο τεχνολογίες να ενσωματώνονται στον πυρήνα της λειτουργίας της Ant Financial. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε με αυτές τις τεχνολογίες θα αυξηθεί το επίπεδο της ασφάλειας και της διαφάνειας.

Η Ant Financial χρησιμοποιεί ήδη το Blockchain σε μια υπηρεσία δωρεών φιλανθρωπικού χαρακτήρα με στόχο οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τη διαδρομή των χρημάτων που καταβάλουν.

Τέλος, η εταιρεία ετοιμάζεται για είσοδο στο χρηματιστήριο στη Κίνα εντός του 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις