Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Pokemon Go έφτασε σε έσοδα το 1 δισ. δολ.

Παρότι έχει χαθεί η αρχική δυναμική, τουλάχιστον στη χώρα μας, το Pokemon Go μέσα σε επτά μήνες από την εμφάνισή του ξεπέρασε σε έσοδα το 1 δισ. δολ σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower.

Πήρε τη πρώτη θέση από το Clash Royale της Supercell, το οποίο έπιασε το 1 δισ. δολ. μέσα σε 10 μήνες. Στους 7 μήνες το Clash Royale είχε φτάσει τα 550 εκατ. δολ. περίπου για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Παρότι τα Pokemon Go, Clash of Clans, Clash Royale, Hay Day κ.α. μπορούν να κατέβουν δωρεάν ωστόσο προσφέρουν δεκάδες εικονικά αγαθά αλλά και χρήματα εντός του παιχνιδιού επί πληρωμή τα οποία βοηθάνε τους χρήστες να αναπτυχθούν, να ανέβουν επίπεδο και να προχωρήσουν.
Σε γενικές γραμμές όλα τα δωρεάν παιχνίδια είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παίρνουν πολύ χρόνο για να ανέβεις επίπεδο μετά από ένα σημείο, υψώνοντας τα λεγόμενα «τείχη πληρωμής» με υψηλά επίπεδα δυσκολίας.
Οπότε για να κερδίσει χρόνο ο χρήστης πρέπει να πληρώσει και μάλιστα ποσά επιπέδου 10 και 20 ευρώ κάθε φορά που επιθυμεί κάτι.

Το Pokemon Go είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι σε όλα τα App Stores, με πάνω από 100 εκατ. κατεβάσματα, πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στη Ν. Κορέα. Αν και δεν έχει δεχτεί ακόμα τη μεγάλη εξέλιξη, με τα Pokemon της 2ης γενιάς, πλησιάζει η επέτειος του ενός έτους τον ερχόμενο Ιούλιο οπότε μέχρι τότε αναμένονται οι μεγάλες βελτιώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις