Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Western Digital, Samsung και Qualcomm επενδύουν σε Ισραηλινή Startup

Η Ισραηλινή Startup ScyllaDB ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το ποσό των 16 εκατ. δολ. στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης, του οποίου ηγήθηκαν οι Western Digital Capital, Samsung Ventures, Magma Ventures και Qualcomm Ventures, ενώ συμμετείχε και η Bessemer Venture Partners.

H ScyllaDB ιδρύθηκε το 2015 και είναι μια NoSQL βάση δεδομένων ανοιχτού κώδικα, η οποία διευκολύνει το χτίσιμο εφαρμογών και επιτρέπει στους προγραμματιστές να χτίσουν εφαρμογές εύκολα και γρήγορα.

Η εταιρεία έχει γραφεία στην Herzliya και στο Palo Alto, και η ScyllaDB στην ουσία αποτελεί αντικατάσταση της Cassandra των πρότζεκτ Apache. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση των πωλήσεων και του μάρκετινγκ και για την επέκταση των χαρακτηριστικών σε εταιρικά προϊόντα και προϊόντα ανοιχτού κώδικα.

Ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν την ScyllaDB στην παραγωγή τους, μεταξύ των οποίων οι IBM, AppNexus, CPI Card Group και Investing.

O Dor Laor, CEO της ScyllaDB.
O Dor Laor, CEO της ScyllaDB.

Ο Dor Laor, ιδρυτής και CEO της ScyllaDB δήλωσε σχετικά: “Η ScyllaDB επαναπροσδιόρισε την Cassandra της Apache. Καλούμε την κοινότητα της Cassandra Apache να ενωθεί μαζί μας στην αποστολή μας να γίνουμε η νούμερο 1 βάση δεδομένων NoSQL σε επιδόσεις και διαθεσιμότητα”.

Προηγουμένως οι χρήστες των βάσεων δεδομένων ήταν αναγκασμένοι να επιλέξουν μεταξύ της Apache Cassandra για τη διαθεσιμότητα και της Redis για τις επιδόσεις της. Η ScyllaDB εξαλείφει αυτό το συμβιβασμό με τον επανα-σχεδιασμό της Apache Cassandra από το μηδέν.

Ο Adam Fischer της Bessemer Ventures δήλωσε σχετικά: “Μια στο τόσο, μια ομάδα αποφασίζει να αντιμετωπίσει ένα δυσεπίλυτο τεχνολογικό πρόβλημα από μια νέα εντελώς οπτική γωνία”. “Είμαστε περήφανοι που είμαστε επενδυτές”, πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις