Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fujitsu θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για τη ψηφιακή καινοτομία στη Γαλλία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου της Fujitsu με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Bernard Cazeneuve ανακοινώθηκε μια μεγάλη επένδυση της Fujitsu στη Γαλλία για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τεχνολογιών.

O Tatsuya Tanaka, πρόεδρος της Fujitsu, ανέφερε ότι το όραμα της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια έξυπνη και ανθρωποκεντρική κοινωνία σε συνεργασία με πελάτες αλλά και συνεργάτες και θα το κάνει αυτό στη Γαλλία μαζί με μεγάλες μεγάλες εταιρείες, Startups αλλά και εκπαιδευτικά-ερευνητικά ιδρύματα με στόχο της ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας.

H Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης όπου έχουν την έδρα τους αρκετές μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες. Η Fujitsu θεωρεί τη Γαλλία μια στρατηγική αγορά για τις διασυνδεδεμένες ψηφιακές υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις υπολογιστικές υποδομές αλλά και τις ολοκληρωμένες  ψηφιακές υπηρεσίες end-to-end.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι στο επίκεντρο μια και η Fujitsu θα επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα με την Γαλλία να έχει ένα σημαντικό οικοσύστημα.

Το πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία ενός κέντρου αριστείας στο Ecole Polytechnique και συγκεκριμένα στον incubator Drahi X-Novation τα επιστημονικά στελέχη του οποίου θα δουλέψουν μαζί με τη ιαπωνική εταιρεία για προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς των machine learning, deep learning και natural language processing.

Θα δημιουργηθεί ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα AI, μεταξύ Fujitsu και του ινστιτούτου Inria, με έμφαση την ανάλυση των big data τα προέρχονται από το IoT.

Τέλος, θα αυξηθεί η εμπλοκή της Fujitsu με το οικοσύστημα Startups της Γαλλίας με τα τελευταία πέντε χρόνια η ιαπωνική εταιρεία να έχει εξαγοράσει τις RunMyProcess και την UshareSoft ενώ συνεργάζεται με την Scality η οποία προσφέρει υπηρεσίες object και cloud storage σε παγκόσμιο επίπεδο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις