Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google παρουσίασε εργαλείο υπολογισμού απόδοσης φωτοβολταϊκών στα σπίτια

Ομολογουμένως έχει ενδιαφέρον που μπορεί να φτάσει η εφευρετικότητα και η πρακτικότητα της Google με τους τεράστιους πόρους που έχει. Το Project Sunroof είναι ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ειδικά η παράγωγή ενέργειας από τον Ήλιο είναι ήδη πολύ ψηλά στον στρατηγικό σχεδιασμό πολλών (σοβαρών) κρατών και ιδιωτικών σχεδίων και προσπαθειών. Ειδικά όταν βλέπεις ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν πλέον τη πλειοψηφία της ενεργειακής παραγωγής μιας χώρας στην Β. Ευρώπη για παράδειγμα.

Στην Ελλάδα με τα συγκεκριμένα επίπεδα ηλιοφάνειας, την θάλασσα και τους ανέμους κάνουμε μακροχρόνιους ενεργειακούς σχεδιασμούς βασιζόμενοι στον λιγνίτη και το πετρέλαιο…

Το Project Sunroof της Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη των σπιτιών τους στην Αμερική, στα οποία σημειωτέον έχει πέσει σημαντικά το κόστος τους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, και δεν είχαν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για την απόδοση των συστημάτων στην περιοχή τους, τα οφέλη αλλά και τα κίνητρα εγκατάστασης που μπορεί να υπάρχουν!

Μέσω Google Maps η Google έχει αναλύσει 60 εκατ. σπίτια και κτίρια στις Η.Π.Α. και έχει αξιολογήσει τις αποδόσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων μαζί με τα οικονομικά και περιβαλλοντολογικά οφέλη όπως προαναφέραμε αλλά και το κατά πόσο είναι εφικτή η εγκατάσταση, ανάλογα το είδος της.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία το 79% των σκεπών που αναλύθηκαν είναι κατάλληλες για τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων ενώ οι πόλεις με το καλύτερο ενεργειακό δυναμικό είναι οι: Huston, Los Angeles, Phoenix, San Antonio, New York, San Diego κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις