Η Nissan άνοιξε νέο Startup accelerator στο Παρίσι

Γιώργος Κουρκουτάς
2'

Το Παρίσι κερδίζει ακόμα περισσότερους πόντους σαν παγκόσμιο «Startup Capital» μια και η Nissan το επιλέγει για την έναρξη του πρώτου Innovation Lab, ενός εταιρικού επιταχυντή Startups για μια ευρεία γκάμα σχετικών με αυτή αντικειμένων.

Όπως συνηθίζεται οι εταιρικοί accelerators πραγματοποιούνται με τοπικούς συνεργάτες, όπως κάνει και η Seat στην Ισπανία, με την Nissan να συνεργάζεται με την 50 Partners και την NUMA αρχικά.

Το Nissan Innovation Lab θα προσφέρει στις επιλεγμένες Startups από την Ευρώπη άμεσες συνεργασίες με την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία με ταχύρυθμα προγράμματα ανάπτυξης προϊόντων με στόχο την πρόσβαση της εταιρείας στην καινοτομία αλλά και την άμεση επένδυση σε τεχνολογικές Startups.

To γεγονός ότι η Nissan επιθυμεί να επενδύσει στην καινοτομία υπογραμμίζεται και από το ειδικό πρόγραμμα βραβείων καινοτομίας που τρέχει για τα στελέχη της στην Ευρώπη, όπου η καλύτερη ιδέα θα γίνει πραγματικότητα. Οι συμμετοχές στο Chairman’s Innovation Awards ξεπέρασαν τις 2.000  από  εννέα ευρωπαϊκές περιφέρειες, με τους δυο νικητές να ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη Βαρκελώνη. Η πρώτη ιδέα είναι μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου σε πολλούς χρήστες και η δεύτερη μια λύση επιλογής από τον αγοραστή στην ουσία απεριόριστων χρωματικών επιλογών για το αυτοκίνητό του.

H Nissan δεν είναι ξένη με το αντικείμενο μια και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού από το 2014 συνεργάζεται με μεγάλες και μικρές εταιρείες σε διάφορα project που σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τα μοντέλα της, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, και έχει εξετάσει και κάποιες επιχειρηματικές συμμετοχές σε Startups.

Η συνεργασία με τον accelerator 50 Partners θα εστιάσει στο ενεργειακό κομμάτι της Nissan ενώ αυτή με την Numa θα καλύψει διάφορα άλλα αντικείμενα, με την εταιρεία να αποσπά επιλεγμένο προσωπικό στο Innovation Lab στο Παρίσι.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια εγχειρήματα σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.