Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Square “πατάει” Ευρώπη και ο ανταγωνισμός με την iZettle φουντώνει

H αμερικανική Square η οποία προσφέρει λύση ηλεκτρονικών πληρωμών POS στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω App στα Smartphones και Tablets ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πέμπτη χώρα μετά τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία οι μέσος Βρετανός καταναλωτής βασίζεται κυρίως στο ηλεκτρονικό χρήμα, κρατώντας περίπου 25 λίρες μετρητά πάνω του και χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής. Μέχρι το τέλος του 2016 υπήρχαν 102 εκατ. ανέπαφες κάρτες σε χρήση μια σημαντική αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2015.

Επίσης, υπάρχουν 5 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες δεν δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές και είναι ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της επέκτασης της Square.

Στον συγκεκριμένο χώρο φυσικά δραστηριοποιούνται όλες οι μεγάλες τράπεζες και αρκετές FinTech Startups αλλά και ο μεγάλος παίκτης στην Ευρώπη με αντίστοιχες υπηρεσίες, η Σουηδική iZettle, η οποία έχει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι δυο υπηρεσίες, εκτός από τη δυνατότητα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών έσω φορητών συσκευών, προσφέρουν και μια εφαρμογή διαχείρισης της επιχείρησης με στατιστικά, διαχείριση αποθήκης, CRM, πωλήσεις online κ.α.

Στην Ελλάδα προς το παρόν έχουμε είτε υπηρεσίες διαχείρισης της μικρής λιανικής όπως για παράδειγμα αυτή της intale η οποία δεν ενσωματώνει πληρωμές, και τις υπηρεσίες των τραπεζών, όπως για παράδειγμα το iBank Pay της Εθνικής τράπεζας και το Viva Wallet, τα οποία όμως δεν προσφέρουν εφαρμογή διαχείρισης της μικρής λιανικής.

Η Square, η οποία πριν ένα έτος μπήκε στο Χρηματιστήριο, είχε καθαρά έσοδα 452 εκατ. δολ. το 2016 και στο τιμόνι της είναι ο Jack Dorsey, ο οποίος είναι επίσης ο CEO του Twitter.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις