Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια εβδομάδα απέμεινε για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2017

Μια εβδομάδα απέμεινε για κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στον  Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2017, (#diogochallenge), τον οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έπαθλο 50.000 ευρώ.

Θέμα του #diogochallenge 2017 είναι η επανεκκίνηση της ισότητας & η γεφύρωση του χάσματος των κοινωνικών ανισοτήτων σε σχέση με την τεχνολογία.

O Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017  ξεκίνησε φέτος από την Αθήνα, με θέμα την «επανεκκίνηση της ισότητας» και την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για τη γεφύρωση του χάσματος όσον αφορά την πρόσβαση όλων των πολιτών στις ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία.
Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 θα απονείμει 3 βραβεία των 50.000€ στις καλύτερες ιδέες που προωθούν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής αλλαγής στην Ευρώπη

Διαγωνισμός από την Κομισιόν με βραβείο 150.000 για την αξιοποίηση της τεχνολογικής αλλαγής

Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού δόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στις 28 Φεβρουαρίου, σε μια εκδήλωση όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ράνια Αντωνοπούλου, Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας, η Σόφη Λάμπρου, συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και κοινωνικοί επιχειρηματίες από το ελληνικό οικοσύστημα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Καρβούνης ανέφερε ότι κάθε χρόνο πάνω από 1.000 ιδέες κατατίθενται στο διαγωνισμό. Οι ελληνικές συμμετοχές το 2016 άγγιξαν τις 45

Πληροφορίες αλλά και την δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις