Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα δεδομένα είναι δύναμη και για αυτό η HSBC συνεργάζεται με την Tradeshift

Tradeshift είναι η μετεξέλιξη μιας Startup ηλεκτρονικής τιμολόγησης πίσω στο 2005 στη Δανία η οποία προσφέρει σήμερα μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών προμηθειών και συναφών υπηρεσιών σε 1,5 εκατ. εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Η Tradeshift προσφέρει στις εταρείες ότι χρειάζεται για να επικοινωνήσουν με προμηθευτές, να τους αξιολογήσουν, να κάνουν τις αγορές τους, να πληρώσουν, να τιμολογήσουν και όλα αυτά με μεγάλη παραμετροποίηση και ασφάλεια. Και εφόσον έχει καταφέρει να προσελκύσει εταιρείες κολοσούς όπως για παράδειγμνα η DHL και το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι έχουν χιλιάδες προμηθευτές σε όλο τον κόσμο, μπορούμε ίσως να καταλάβουμε την αξία που έχουν δει στα μεγάλα δεδομένα που ξεπηδούν απο τη πλατφόρμα της οι τράπεζες και άλλοι επενδυτές.

Συγκεκριμένα, η Tradeshift έχει στη πλατφόρμα της 800.000 εταιρείες σε 190 χώρες και 75 εταιρείες της λίστας Fortune 500 και με την πρόφατη εξαγορά της IBX Business Network ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 1.500.000 εταιρείες με πάνω απο 500 μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές.

Εκτός απο τη πρόσφατη συνεργασία με την HSBC, η Tradeshift έχει λάβει μέχρι σήμερα 182 εκατ. δολ, χρηματοδότηση απο τις HSBC, Santander, PayPal, American Express κ.α.

Το επόμενο βήμα εμπορικής επέκτασης είναι η προσφορά κεφαλαίων κίνησης στο 1,5 εκατ. εταιρειών, οι οποίες επιθυμούν να κάνουν μια μεγάλη αγορά για λόγους επέκτασης δραστηριοτήτων για παράδειγμα και μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες απο τις τράπεζες. Και ήταν αποκλεισμένες, γιατί οι τράπεζες δεν έδιναν τέτοια δάνεια αν δεν αφορούσαν συνεργασίες με μεγάλους πελάτες για λόγους εξασφάλισης.

Πλέον όμως, μέσω των δεδομένων της Tradeshift, οι τράπεζες μπορούν να έχουν μια εικόνα για το πιστωτικό προφίλ της κάθε εταιρείας αλλά να ξέρουν ότι πίσω τους έχουν εναν μεγάλο αγοραστή όπως η DHL κάτι που κάνει πιο εύκολη και άμεση τη χορήγηση δανείου.

Τελικά φαίνεται να δικαιώνονται όσοι εκτιμούν ότι οι τράπεζες δεν βλέπουν τις FinTech Startups σαν απειλές αλλά σαν ευκαιρίες συνεργασίας και εξέλιξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις