Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Οι μεγαλουπόλεις του κόσμου, νέες Silicon Valleys”

“Κάθε εβδομάδα, μαθαίνουμε ότι μια νέα Silicon Valley δημιουργείται σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Η είδηση, όμως, δεν είναι αυτή. Είναι ότι αργοσβήνει το μοντέλο τεχνολογίας που έκανε διάσημη τη Silicon Valley…”, γράφει σε δημοσίευμα της η Guardian.

Ξεκίνησε ως ένα τεχνολογικό κύτταρο, με τους ιδρυτές της. “Τύπους” με τα Macbook τους, σχετικούς με την τεχνολογία και εκπροσώπους της μεσαίας τάξης. Φανατικούς της Apple και της Google, με απλά λόγια.

Σήμερα, όμως, η Silicon Valley έχει απομονωθεί από τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς ο κόσμος αλλάζει γύρω της με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, νέα κέντρα τεχνολογίας δημιουργήθηκαν ακόμη και στη Νέα Υόρκη, με τις τοπικές αρχές να παροτρύνουν επιχειρήσεις να επενδύσουν και να δίνουν σημαντικά κίνητρα γι’ αυτό.

Το ίδιο γίνεται και στην Ασία. Το Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, εξελίσσεται από οικονομική πρωτεύουσα σε τεχνολογική πρωτεύουσα – σε ένα ιδανικό κύτταρο για startup και παραδοσιακές επιχειρήσεις τεχνολογίας, έρευνας και ανάπτυξης. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σ’ αυτές τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, ούτως ώστε να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να μιλήσουμε για ένα νέο τεχνολογικό big bang.

Ακόμη και στη Silicon Valley, οι startup επιχειρήσεις αναζητούν το “επόμενο βήμα”. Διότι απομονωμένα κύτταρα δεν μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε σύγκριση με τις πόλεις όπου όλες οι επιχειρήσεις, οι ιδέες και οι άνθρωποι είναι μαζικά συγκεντρωμένοι.

Έτσι, καταλήγει η εφημερίδα, η επόμενη Silicon Valley “κρύβεται” ήδη στις μεγαλουπόλεις του κόσμου…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις