Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H VolksWagen επενδύει 180 εκατ. δολ στην Κίνα για έναν έξυπνο καθρέπτη

Η κινεζική Startup Mobvoi έρχεται για δεύτερη φορά στο προσκήνιο από το 2015 μια και η VolksWagen θα επενδύσει 180 εκατ. δολ. σε μια κοινοπραξία με την Startup για την ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για το αυτοκίνητο.

Η Mobvoi ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια και ειδικεύεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε ότι έχει να κάνει με την επεξεργασία του ανθρώπινου λόγου και της αναγνώρισης της φωνής και όχι μόνο. Το 2015 είχε σηκώσει 75 εκατ. δολ στο τρίτο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο είχε συμμετάσχει και η Google με ένα μεγάλο ποσό.

Η νέα χρηματοδότηση είναι στην ουσία ένας τέταρτος γύρος στον οποίο συμμετέχει αποκλειστικά η VW Κίνας μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία στην οποία η VW και η Mobvoi θα συμμετέχουν με 50%.

Η Mobvoi έχει ασχοληθεί με διάφορα άσχετα με το αυτοκίνητο project αλλά προφανώς το Τicmirror είναι αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον της VW μια και ο κεντρικός καθρέπτης για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μεταμορφώνεται σε έναν υπολογιστή με 4G και GPS, οθόνη αφής 8″, κάμερα, πρόσβαση στο WeChat αλλά και ενα σύστημα προστασίας απο τις συγκρούσεις αλλά και προειδοποιήσεις αλλαγής λωρίδας κ.α. και όλα αυτά προφανώς θα ελέγχονται και με τη φωνή και ομιλία του οδηγού.

H VW παρά τα σκάνδαλα με τους ρύπους των κινητήρων diesel παραμένει πρώτη σε πωλήσεις σε όλο το κόσμο, με πάνω απο 10 εκατ. οχήματα, με μεγάλά μερίδια αγοράς στην Κίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν τέσσερις μήνες η VW δημιούργησε την αυτόνομη εταιρεία λύσεων αυτοκίνησης MOIΑ ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στην Gett.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις