Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Munich RE επενδύει στην Ισραηλινή Next Insurance

Η Next Insurance ιδρύθηκε ένα χρόνο πρίν στο Palo Alto στις ΗΠΑ με 13 εκατ. δολ. χρηματοδότηση Seed. Μόλις έκλεισε νέα χρηματοδότηση Α’ Γύρου 29 εκατ. δολ. από την HSB Ventures της μεγάλης ασφαλιστικής Munich Re.

Η ιδέα των τριών founders, Guy Goldstein, Nissim Tapiro και Alon Huri, προέρχεται από την όχι και τόσο καλή εμπειρία που είχαν πίσω στο 2005 όταν προσπάθησαν να ασφαλίσουν την τότε επιχείρηση τους.

Η Next Insurance δεν είναι μια αυτόνομη ασφαλιστική εταιρεία online σαν την Lemonade ή την Hellas Direct αλλά συνεργάζεται με υπάρχουσες εταιρείες και φυσικά συνεργάζεται με την Munich Re. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ενα ασφαλιστικό προϊόν για επαγγελματίες φωτογράφους.

Η Next Insurance απευθύνεται, όπως και πολλές άλλες Startups, στις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μια κατηγορία πελατών όπου θεωρητικά δεν έχουν έυκολη πρόσβαση σε ασφαλιστικά προϊόντα, τουλάχιστον στις Η.Π.Α., και είναι τεράστια.

Η όλη διαδικασία της ασφάλισης γίνεται online με αυτοματοποιημενο τρόπο, ακόμα και μέσω Smartphones.
Θα συνεχίσει την εμπορική στόχευση με προϊόντα τα οποία θα είναι κομμένα και ραμμένα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όπως για παράδειγμα προσωπικούς γυμναστές, φωτογράφους κ.α. Με τη νέα χρηματοδότηση θα επεκταθεί σε νέες επαγγελματικές ομάδες αλλά και επεκτείνει το πελατολόγιό της στις υπάρχουσες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις