Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 300 (FinTech Startups) της Ελβετίας

Όπως και να έχει το πράγμα ο όρος «FinTech» μαζί με τη «Ελβετία» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και η πρόκειται για την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας με τεράστια δύναμη και επιρροή σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του FinTech Global η Ελβετία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πάει να γίνει ένας μεγάλος παγκόσμιος παίκτης στον χώρο του FinTech. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και το χαλάρωμα των αυστηρών χρηματοπιστωτικών κανονισμών απο τις αρχές της χώρας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 303 ενεργές Startups στην Ελβετία οι οποίες έχουν προσελκύσει επενδύσεις 115 εκατ. δολ. απο το 2014 σε 58 συμφωνίες. Απο αυτά, 63 εκατ. δολ. επενδύθηκαν το 2016, δείχνοντας την αλματώδη πορεία της συγκεκριμένης αγοράς.

Το 2014 υπήρχαν 48 εταιρείες FinTech, το 2015 48 και το 2016 επίσης εκτοξεύτηκαν σε 303!

Το μεγαλύτερο ποσό πήγε στην Balluun, μια πλατφόρμα B2B εμπορίου, με 40 εκατ. δολ, η Stonestep σήκωσε 4 εκατ. προσφέροντας μικρο-ασφάλειες – σαν υπηρεσία στην Ασία και η Investiere πήρε 3,6 εκατ. δολ., μια πλατφόρμα Equity Crowdfunding.

Αν και οι 303 Startups έχουν αντικείμενα σε 12 τομείς, ωστόσο το 50% ασχολείται με εταιρικό software και υποδομές, WealthTech (φυσικά), Πληρωμές και μεταφορές χρημάτων και Data και Analytics.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις