Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Trasferwise είναι κερδοφόρα μετά από έξι έτη λειτουργίας

Η Transferwise ανήκει στο “κλαμπ” των “μονόκερων” και αναμένεται να ανακοινώσει κερδοφορία για πρώτη φορά από την ίδρυση της το 2010.

Πολλές εταιρείες στη φάση του έντονου Scaleup πασχίζουν να περάσουν σε κερδοφορία και για αυτό το λόγο χρειάζονται τα κεφάλαια από τα VCs κυρίως. Η Transferwise έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 117 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση από μεγάλα ονόματα του χώρου.

Τα έσοδα της φτάνουν τις 8 εκατ. λίρες το μήνα, με μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος, με 1 δισ. λίρες να διακινούνται κάθε μήνα και όπως αναφέρει η ίδια, εξοικονομεί κάθε μέρα στους πάνω από 1 εκατ. χρήστες της υπηρεσίας, 1,5 εκατ. λίρες  από συναλλαγματικές προμήθειες.

Η υπηρεσία διακινεί το 10% των διεθνών μεταφορών χρημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο μια και αυτό είναι στα επίπεδα μιας τράπεζας, με πάνω από το 80% των μεταφορών να γίνεται μέσω τραπεζών.

Ο συνιδρυτής και CEO της Transferwise, Taavet Hinrikus, αναφέρει σε μια σχετική δήλωσή του για τα οικονομικά αποτελέσματα ότι «η επίτευξη break-even μέσα σε έξι χρόνια λειτουργίας δείχνει τις ισχυρές βάσεις που έχουν μπει και ότι αυτό είναι μόνο η αρχή μια και μέσω της μοναδικής πλατφόρμας που έχει χτιστεί θα δημιουργηθεί ένα νέο είδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του μέλλοντος».

Αν και δεν ξεκαθαρίστηκε ποιες είναι αυτές οι νέες υπηρεσίες, ωστόσο δεν αναμένεται η Transferwise να μετατραπεί σε τράπεζα αλλά αναμένεται να παρουσιάσει άλλες υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή των χρηστών της, πέρα ίσως από την μεταφορά χρημάτων σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις