Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Frichti: Tο “Forky” της Γαλλίας μόλις σήκωσε 30 εκατ. ευρώ!

Συνολικά η Frichti έχει πάρει περίπου 43 εκατ. ευρώ από το 2015 που ιδρύθηκε, και πρόκειται για μια FoodTech Startup με μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στην Γαλλία.

frichti_Το περασμένο έτος είδε μεγάλη αύξηση στο κύκλο εργασιών της, με τετραπλασιασμό των παραγγελιών και του προσωπικού, το οποίο έχει αγγίξει τα 300 άτομα (!) τα οποία μαγειρεύουν καθημερινά πλήρη και πλούσια γεύματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ακολούθως παραδίδονται από τον στόλο μεταφορέων της ίδιας.

Στόχος είναι να προσφέρει ξεχωριστό και υγιεινό σπιτικό φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας και ειδικά σε οικογένειες. Τα φαγητά που ετοιμάζει καθημερινά είναι προφανώς με φρέσκα υλικά και παραδίδονται κρύα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου για ένα χρονικό διάστημα ή να μπουν ψυγείο μετά τη παράδοση.

Φυσικά όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Forky η εταιρεία προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τη δρομολόγηση των παραδόσεων μια και με αυτό μπορεί να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Στόχος της Frichti είναι να εξαπλωθεί εκτός Παρισιού αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία για τις εταιρείες παράδοσης μαγειρευτού φαγητού μια και θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχουν περιφερειακές κουζίνες-τροφοδοσίας με υψηλό κόστος και βελτιστοποιημένο σύστημα παραδόσεων αλλά το δεδομένο του κρύου φαγητού είναι το «μυστικό» για τη σχετικά εύκολη ανάπτυξη.

Στην τελευταία χρηματοδότηση συμμετείχαν οι Verlinvest και η Felix Capital μαζί με τους υπάρχοντες επενδυτές Alven Capital και Idinvest Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις