Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pinterest: “Σηκώνει” 150 εκατ. δολ. με αξία 12,4 δισ. δολ.!

Το Pinterest είναι ο μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας αναρτήσεων προϊόντων, φωτογραφιών και πληροφορίας στον κόσμο με 175 εκατ. χρήστες το μήνα. Μπορεί να μη φτάνει σε χρήστες τα νούμερα των Instagram και Snapchat αλλά έχει ένα φανατικό κοινό, κυρίως γυναικείο, με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Μόλις σήκωσε 150 εκατ. δολ. με την αξία του να φτάνει στο αστρονομικό νούμερο των 12,4 δισ. δολ. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης έγινε πριν δύο χρόνια περίπου με την αξία τότε να αγγίζει τα 11 δισ. δολ. Η νέα χρηματοδότηση προήλθε από τους υπάρχοντες επενδυτές και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει πάνω από ένα 1 δισ. επιχειρηματικά κεφάλαια, κάτι που απομακρύνει την ανάγκη εισόδου στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg το Pinterest έχει στόχο εσόδων τα 500 εκατ. δολ. για το 2017 και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αναπτύξει περισσότερο το σύστημα οπτικής αναγνώρισης και αναζήτησης που ήδη χρησιμοποιεί, μια και ήδη επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν φωτογραφίες από το Smartphone τους και να ψάξουν για παρόμοιες στους χιλιάδες πίνακες αναρτήσεων.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Pinterest έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε 14 εξαγορές Startups, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας Fleksy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις