Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Λονδίνο παραμένει στη κορυφή των επενδύσεων FinTech

Σύμφωνα με στοιχεία του Fintech Global σχετικά με τις επενδύσεις VCs στον τομέα του FinTech από το 2014 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2017, το Λονδίνο παραμένει στη κορυφή της λίστα με επενδύσεις 3,7 δισ. δολ. έναντι 670 εκατ. δολ. του δεύτερου Βερολίνου, το οποίο όπως έχει αυξήσει τα μεγέθη του.

Για να το διευκρινίσουμε, αναφερόμαστε σε εταιρείες που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε αυτές τις πόλεις με τη τρίτη θέση να καταλαμβάνει η Στοκχόλμη σε κοντινή απόσταση με 607 εκατ. δολ., το Παρίσι με 533 εκατ. δολ. και το Δουβλίνο με 420 εκατ. δολ.

Συνολικά το Λονδίνο προσέλκυσε 466 συμφωνίες από το 2014 έναντι 127 του Βερολίνου και 122 της Στοκχόλμης και 107 του Παρισιού. Το 5ο Δουβλίνο βρίσκεται στην 9η θέση αναφορικά με τον αριθμό των συμφωνιών με την πρώτη πεντάδα να την κλείνει το Άμστερνταμ. Ενώ σε αυτή τη λίστα εμφανίζεται και η Βαρκελώνη με επενδύσεις σε Startups αρχικού σταδίου 1 εκατ. δολ.

Τις μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις στις επενδύσεις έχει να δείξει το Βερολίνο και το Παρίσι ενώ η Στοκχόλμη φαίνεται να δείχνει μια στασιμότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις