Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Daimler σε συνεργασία με την LBBW έκδωσε εταιρικό ομόλογο 100 εκατ. ευρώ μέσω blockchain

To blockchain είναι μια ευφυέστατη ψηφιακή υποδομή που κρατά «τεφτέρια» και στοιχεία συναλλαγών αποκεντρωμένα και πιστοποιεί σχεδόν απόλυτα όλους τους συμμετέχοντες στην κάθε συναλλαγή μια και φτιάχτηκε για υποστηρίξει τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες χρήσεις σε μια σειρά υπηρεσιών και συναλλαγών, από εμπορικά συμβόλαια και διανομή μουσικής μέχρι ψηφιακά πιστοποιητικα, χρηματοπιστωτικές συναλλαγές αλλά και το κτηματολόγιο, οι οποίες ολοκληρώνονται άμεσα, με ένα κλάσμα κόστους σε σχέση με τις παραδοσιακές διαδικασίες και με μεγάλη ασφάλεια.

Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider Germany η γνωστή μας Daimler ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση μέσω δανεισμού σε συνεργασία με τη τράπεζα Landesbank Baden-Wurttemberg με τη βοήθεια του Blockchain. Η διαδικασία έκδοσης ενός εταιρικού ομολόγου περιλαμβάνει την εταιρεία που ψάχνει τη χρηματοδότηση και την ενδιάμεση τράπεζα που αναλαμβάνει να βρει τους επενδυτές αλλά και να διαπραγματευτεί τα επιτόκια και τις δόσεις αποπληρωμής με την εταιρεία.

Η πιο πολύπλοκη, κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία είναι η επικοινωνία και η συμφωνία της τράπεζας με κάθε έναν ενδιαφερόμενο επενδυτή μια και γίνεται μια έντονη ανταλλαγή εγγράφων με το ταχυδρομείο (!) με πολλά αντίγραφα σε όλα τα μέρη και εμπλεκόμενα στελέχη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Blockchain από τη τράπεζα η οποία θα απλοποιηθεί σημαντικά, θα μειώσει τα κόστη, και το σημαντικότερο όλων, θα ενισχύσει την διαφάνεια μια και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερωθούν για τα του δανείου και τα σχετικά στοιχεία.

Στις 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν όλες οι δοκιμές και βγήκε στον αέρα το πιλοτικό εταιρικό ομόλογο ενός έτους για 100 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις