Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BMW επενδύει στο markeplace εργασιών αυτοκινήτων Caroobi

Για την ακρίβεια η επένδυση έγινε μέσω του BMW i Ventures και πρόκειται για τη πρώτη επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε γερμανική Startup μαζί με την DN Capital και την Cherry Ventures.

H Caroobi είναι ένα marketplace συνεργείων και υπηρεσιών συντήρησης για αυτοκίνητα, το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, με έδρα τη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για σέρβις και επισκευές μέσω web και Smartphones σε σταθερές τιμές με πλήρη διαφάνεια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα απασχολεί πάνω από 60 εργαζόμενους και εξυπηρετεί πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κάθε μήνα στη Γερμανία σε περίπου 400 συνεργαζόμενα συνεργεία.

Το νεωτεριστικό της υπηρεσίας της Caroobi είναι ότι προσφέρει απομακρυσμένη διάγνωση βλαβών, προφανώς μέσω κάποιας συσκευής OBD, με τους υπευθύνους της εταιρείας να αναφέρουν ότι μπορούν με αυτό το τρόπο να διαγνώσκουν το 80% των προβλημάτων. Εφόσον χρειαστεί επίσκεψη στο συνεργείο προσφέρεται εγγύηση δυο ετών για τις εργασίες που θα γίνουν.

Η Caroobi θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να αναπτύξει τον απομακρυσμένο έλεγχο βλαβών αλλά και το δίκτυο συνεργείων στην Γερμανία και δεν σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλες χώρες άμεσα. Επίσης σκοπεύει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το σύστημα εντοπισμού βλαβών με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης έτσι ώστε να προσφέρονται ακόμα πιο ακριβείς διαγνώσεις αλλά και προβλέψεις για βλάβες!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις