Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AT&T επενδύει 200 εκατ. δολ. σε ταμείο για ONAP Startup

Η AT&T ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων αφιερωμένο σε Startups που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αυτοματοποίησης ανοικτού δικτύου (ONAP).

ONAP_LOGO_702x336

Η κοινότητα του ONAP δημιουργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο συνδυάζοντας το “πρότζεκτ” ανοιχτού κώδικα της ίδιας της AT&T και την πρωτοβουλία Open-O των China Mobile και Huawei. Η πλατφόρμα εστιάζει σε μια ουδέτερη, εικονική πλατφόρμα για δίκτυα, υποδομές και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την AT&T, ο γνωστός τηλεπικοινωνιακός πάροχος σχεδιάζει να συνεργαστεί με την ομάδα της Coral Communications Industry Platform (CIP) για τον εντοπισμό και την επένδυση σε νέες εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Οι δυό τους θα αναζητήσουν επιπλέον επενδυτικούς εταίρους.

Η κίνηση αυτή της AT&T έρχεται να προστεθεί στα κέντρα καινοτομίας AT&T Labs και AT&T Foundry, τα οποία παρουσίασε η εταιρεία το 2011. Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες συνεργάζονται στενά με τις Startup αλλά και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα.

Τα τωρινά μέλη του ONAP αποτελούν διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών, ολοκληρωμένων συστημάτων και συμβουλευτικών υπηρεσιών όπως οι Amdocs, ARM, AT&T, Bell Canada, BOCO Inter-Telecom, Canonical, China Mobile, China Telecom, China Unicom, Ciena, Cisco, Cloudbase Solutions, Ericsson, GigaSpaces, Huawei, IBM, Intel, Metaswitch, Microsoft, H3C Technologies, Nokia, Open Networking Foundation, Orange, Raisecom, Reliance Jio, Tech Mahindra, VMware, Wind River, Windstream και ZTE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις