Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup διαδικτυακής ασφάλειας που “κέντρισε” την προσοχή του Eric Schmidt

Η Illusive Networks αποτελεί μια startup που δεν μετρά ούτε δύο χρόνια παρουσίας και ειδικεύεται στη διαδικτυακή ασφάλεια. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Illusive Networks έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς ο CEO της Shlomo Touboul δήλωσε ότι οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες και κυβερνήσεις δεν θα λάμβαναν χώρα αν είχαν εγκαταστήσει το λογισμικό τους.

Βέβαια, να πούμε την αλήθεια, τέτοιου είδους δηλώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες από εταιρείες διαδικτυακής ασφάλειας.

Όμως, παρά τα λίγα χρόνια ζωής της, η Illusive Networks έχει έναν λόγο να ισχυρίζεται τα παραπάνω. ο ιδρυτής της εταιρείας, Ofer Israeli, ήταν μέλος της 8200 Unit (του ισραηλινού αντίστοιχου της NSA) και χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να κάνει το λογισμικό του άτρωτο (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) σε επιθέσεις.

Για τον λόγο αυτό, κατάφερε να λάβει 5 εκατ. δολ. σε γύρο χρηματοδότησης από την Team 8, η οποία είναι συνεργάτης της Innovation Endeavors, της VC που ίδρυσε ο Eric Schmidt της Google.

O Πρόεδρος της Google ανέφερε σε δελτίο τύπου: “Η Illusive Networks είναι ένα τέλειο παράδειγμα της σκέψης ‘out of the box’, η οποία είναι απαραίτητη για να προκαλέσει την αυξανόμενη απειλή των στοχοποιημένων επιθέσεων”.

Η Illusive Networks με έτος ίδρυσης το 2014, είναι γνωστή καθώς παγιδεύει τους χάκερς χτίζοντας “πλαίσια εξαπάτησης” όπως τα αποκαλεί. Να σημειωθεί ότι στην Illusive Networks έχει “ποντάρει” και η Microsoft μέσω του Microsoft Ventures. Μέχρι τον Ιανούαριο, η  εταιρεία είχε σηκώσει 30 εκατ. δολ. από χρηματοδοτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις