Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην πράκτορας της CIA εξασφαλίζει 40 εκατ. δολ. για Startup!

Το ποσό των 40 εκατ. δολ. εξασφάλισε σε επενδυτικό γύρο η Qadium, μια Startup που στην ουσία “παρακολουθεί” και αναλύει το διαδίκτυο.

Εκτός από το ποσό της χρηματοδότησης, η Qadium αξίζει μια ειδική μνεία για τον CEO της Tim Junio. Ο T. Junio είχε πάντα σαν όνειρό του να δουλέψει στη CIA, αλλά του άρεσε και η έρευνα. Έτσι ναι μεν κατάφερε να μπει στη CIA σαν αναλυτής, αλλά έχοντας ήδη κι ένα post doc, βρήκε παρόμοιους ερευνητές που μοιραζόντουσαν τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η Qadium, η οποία αναλύει το διαδίκτυο και όχι μόνο όσον αφορά στις ιστοσελίδες, αλλά και σε βίντεο και ήχο καθώς και σε επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών. Έτσι οι πελάτες της θα μπορούν να έχουν πλήρη επίβλεψη για θέματα που τους ενδαιφέρουν.

Του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Institutional Venture Partners, ενώ συμμετείχαν και οι TPG Growth, New Enterprise Associates, Founders Fund και Susa Ventures.

Ωστόσο, ο Junio δήλωσε ότι η startup του δεν χρειάζεται τα χρήματα, καθώς της έχουν περισσέψει περίπου 20 εκατ. δολ. από τον προηγούμενο επενδυτικό γύρο.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν αποκλείεται καθώς η εταιρεία χρεώνει τις συνδρομές 250.000 με 1 εκατ. δολ. ετησίως, ενώ ανάμεσα στους πελάτες της είναι οι CVS, PayPal, Capital One και Allergan.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Junio, οι εταιρείες κατορθώνουν να κάνουν απόσβεση καθώς πχ μερικές κατάφεραν χάρη στο λογισμικό της να προβλέψουν και να “θωρακιστούν” απέναντι στο WannaCry ransomware.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις