Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Betterview εξασφάλισε 2 εκατ. δολ. για να αναλύσει drone footage για ασφαλιστές

Το ποσό των 2 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση κατάφερε να εξασφαλίσει η Betterview. Του γύρου ηγήθηκε η Compound Venture Capital, ενώ επίσης συμμετείχαν οι Maiden Re, 645 Ventures, Arab Angel, Winklevoss Capital, Chestnut Street Ventures, Pierre Valade  Edward Lando και Haystack και MetaProp.

Η Betterview αποτελεί μια εταιρεία software που αναλύει λεπτομερές εναέριο Footage, το οποίο συλλέγει με drones και το παρέχει σε ασφαλιστές, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν και να καταλαβαίνουν καλύτερα την κατάσταση των ιδιοκτησιών τους.

Στη βάση δεδομένων της αναφέρει ότι περιλαμβάνεται υλικό από εκατομμύρια στέγες και ιδιοκτησίες. Η Betterview συλλέγει το υλικό μέσω drone της DJI.

Τα δεδομένα έχουν αναλυθεί από ειδικούς του κλάδου ενώ η τεχνολογία της εταιρείας εξακολουθεί να βελτιώνεται μέσω μηχανικής μάθησης, από κάθε εικόνα που ανεβάζεται στη βάση δεδομένων.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τομέας ανθίζει διαρκώς καθώς ασφαλιστικές όπως οι  Travelers και Allstate ήδη χρησιμοποιούν drones για να πραγματοποιήσουν λήψη εναέριων φωτογραφιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να κρατήσουν τους επιθεωρητές ασφαλείς και να δουν και σημεία τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν με το ανθρώπινο μάτι.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 8 εκατ. εμπορικά κτήρια με τα 300.000 από αυτά να εκτιμούνται στα 5 εκατ. δολ.Η Betterview χρεώνει το software της με συνδρομή.

Ανταγωνίστριά της είναι η Kespry, η οποία έχει μια λίγο διαφορετική προσέγγιση, παρέχοντας μια πλατφόρμα που αποτελείται από drone και λογισμικό σε ασφαλιστές, διαχειριστές ορυχείων και κατασκευαστικές. Η Kespry έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 28 εκατ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις