Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως ένα “λάθος” προϊόν μπορεί να εξελίξει σημαντικά τις μπαταρίες Li-Ion αλλά και την BMW

H BMW είναι αρκετά ενεργή στο χώρο των νέων τεχνολογιών και των Startups, έχοντας αρκετά hubs στο χώρο. Ο τελευταίος διαγωνισμός Startup Challenge της BMW Ολλανδίας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σημερινή τεχνολογία των μπαταριών Li-Ion σε όλα τις χρήσεις της.

Η Leydenjar Technologies είναι Spin out του μεγαλύτερου ινστιτούτου ενεργειακών ερευνών την Ολλανδίας, ECN, με μια εξαμελή ερευνητική ομάδα να ασχολείται αρχικά με την βελτίωση της απόδοσης των ηλιακών πάνελ παραγωγής ενέργειας μέσω μιας νέας μορφής πυριτίου. Η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν ήταν πετυχημένη κάτι που έκανε την ερευνητική ομάδα να στραφεί στις μπαταρίες Li-Ion, οι οποίες σημειωτέον είναι από τις λίγες τεχνολογίες που δεν έχουν εξελιχθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η χρήση καθαρού πυριτίου στις ανόδους της μπαταρίας Li-Ion, αντί για τον κλασικό γραφίτη, δείχνει στη πράξη να έχει δεκαπλάσια χωρητικότητα με τεράστια για τα σημερινά δεδομένα αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 50%! Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση κόστους παραγωγής αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία με εφαρμογές σε όλο το μήκος και πλάτος της αγοράς επαναφορτιζόμενων μπαταριών.
Αν αποδειχτεί ότι η τεχνολογία μπορεί να μπει σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας προφανώς έχουμε να κάνουμε με κάτι που αλλάζει τα δεδομένα στην συγκεκριμένη αγορά.

Η Leydenjar Technologies κέρδισε τη πρώτη θέση στο Startup Challenge της BMW το οποίο έτρεξε το Startup Garage της ίδιας στην Ολλανδία. Ο διαγωνισμός προσέλκυσε 62 Startups απ΄όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από την Ολλανδία, με τους οκτώ από τους δέκα φιναλίστ να είναι από την χώρα της τουλίπας…
Το Startup Garage είναι ο ευρωπαϊκός accelerator της μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για καινοτομικές Startups στο χώρο της μετακίνησης και όλων των συναφών τομέων και τεχνολογιών.
To Urban-X είναι ο δεύτερος accelerator με έδρα τις Η.Π.Α. ο οποίος τρέχει κάτω από τη φίρμα της Mini και κάθε έξι μήνες επενδύουν 100.000 δολ. έως σε δέκα Startups με ξεχωριστές ιδέες γύρω από τις αστικές μεταφορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την αυτοδιοίκηση και το αστικό περιβάλλον.

Η ΒΜW έχει και τον επενδυτικό βραχίονα ΒΜW i Ventures με 23 εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό της μέχρι στιγμής με έμφαση τις υπηρεσίες μετακίνησης και αυτόνομης οδήγησης φυσικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις