Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η καναδική Kik σήκωσε 100 εκατ. δολ. μέσω κρυπτονομισμάτων

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις μέσω πώλησης Tokens κρυπτονομισμάτων ή ICO από μια επίσης μεγάλη και γνωστή εταιρεία όπως η Kik, η οποία διαχειρίζεται τον γνωστό messenger.

Η Kik έχει την έδρα της στον Καναδά και είναι μια Startup δέκα ετών με 15 εκατ. χρήστες το μήνα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία της και αξία άνω του 1 δισ. δολ.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι υπεύθυνοι είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιδιώξουν άλλη χρηματοδότηση μέσω VCs αλλά θα πάνε για πώληση token, το οποίο μάλιστα είναι το δικό της με την ονομασία Kin το οποίο βασίζεται στο Ethereum.

Συγκεκριμένα η Kik πούλησε 168.732 tokens σε 11.000 ιδιώτες συγκεντρώνοντας περίπου 50 εκατ. δολ. Είχε προηγηθεί πώληση αντίστοιχων tokens σε θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι έχουν αφιερώσει κάποια κεφάλαια για ICOs, όπως για παράδειγμα η Pantera Capital με 100 εκατ. δολ.

Η Initial Coin Offering (ICO) είναι μια διαδικασία χρηματοδότησης όπου οι εταιρείες παράγουν κρυπτονομίσματα και τα πουλάνε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η παραγωγή των κρυπτονομισμάτων μέσω mining είναι πλέον μια ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία για τους ιδιώτες οι οποίοι στρέφονται σε φάρμες mining κρυπτονομισμάτων ή πλέον και σε ICOs.

Βέβαια οι ICOs δεν έχουν κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο, είναι μια ιδιωτική συναλλαγή, δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος και πάντα υπάρχουν θέματα ασφάλειας στην όλη διαδικασία.

Τα κρυπτονομίσματα λόγω μεγάλης ζήτησης, κυρίως στην Ασία και την Κίνα, βλέπουν μια μεγάλη αύξηση στην αξία τους, κάτι που προσελκύει ακόμα περισσότερο κόσμο για λόγους επένδυσης αλλά όπως προαναφέραμε υπάρχει σημαντικό ρίσκο στην όλη διαδικασία αλλά και στην μελλοντική αξία των κρυπτονομισμάτων.

H Kik έκανε μια έξυπνη κίνηση μια και έβαλε το Kin άμεσα στο κάδρο και έχει στόχο να το χρησιμοποιήσει αρχικά εντός του messenger, αλλά αργότερα και εκτός, μπαίνοντας σφήνα στο bitcoin και τα άλλα εδραιωμένα κρυπτονομίσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις