Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας αποδέχεται στοιχεία μέσω Blockchain

Το Blockchain μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί νόμιμα για την εξακρίβωση της ταυτότητας αποδεικτικών στοιχείων σε νομικές διαφορές στην Κίνα, σύμφωνα με το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της χώρας.

Το δικαστήριο εξέδωσε νέους κανόνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση ισχύ, διευκρινίζοντας διάφορα ζητήματα, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα νέα δικαστήρια διαδικτύου στην Κίνα θα πρέπει να εξετάζουν τις νομικές διαφορές.

Μέρος του νέου κανονισμού ορίζει ότι τα δικαστήρια στη χώρα αναγνωρίζουν τη νομιμότητα του blockchain ως μέθοδο αποθήκευσης και επικύρωσης ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων, υπό τον όρο ότι τα μέρη μπορούν να αποδείξουν τη νομιμότητα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία.

«Τα δικαστήρια θα πρέπει να αναγνωρίζουν τα ψηφιακά δεδομένα που υποβάλλονται ως αποδεικτικά στοιχεία εάν τα σχετικά μέρη συλλέγουν και αποθηκεύουν τα δεδομένα μέσω blockchain με ψηφιακές υπογραφές, αξιόπιστα χρονικά σήματα και εξακρίβωσης του κατακερματισμού δεδομένων ή μέσω πλατφόρμας ψηφιακής εναπόθεσης και μπορούν να αποδείξουν την αυθεντικότητα της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας» ανέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο σε ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο πριν την ίδρυση και λειτουργία δύο νέων δικαστήρια διαδικτύου στο Πεκίνο και στη νότια πόλη Guangzhou.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις